Date companie
 
 
 
 

Romgaz a devenit partener OMV Petrom și Exxon Mobile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : contract, gaze, marea, neagra, exploatare, parteneriat, Romgaz, omv, exxon, perimetrul, midia
 

Parteneriat între Romgaz, OMV Petrom și Exxon Mobile! Contractul, care vizează o colaborare privind operațiunile de exploatare, în perimetrul Midia, din Marea Neagră, a fost semnat de reprezentanții celor trei companii. Noua strategie de a implica Romgaz în exploatarea perimetrelor de gaze naturale, alături de companiile care dețin deja licențele, a fost promovată de Guvernul Ponta.

VICTOR PONTA, premierul României "Acordul semnat, azi, oferă Romgaz posibilitatea de a achizitiona 10% din beneficiile și obligațiile petroliere, din platoul continental al Mării Negre. E o realizare importantă. Îmi doresc să fie pasul spre intrarea într-o ligă superioară a companiilor."

Potrivit șefului Executivului, în noiembrie, anul trecut, compania a preluat o participație de 10% în două proiecte de explorare și producție a hidrocarburilor, în Marea Neagrã, din care 8% de la o divizie a grupului rus Lukoil, și 2% de la Vanco International.

VICTOR PONTA, premierul României "Perimetrul care face obiectul acordului se invecineaza cu perimetrul Neptul cel despre care am aflat că prezintă un potențial important de hidrocarburi. Interesul și atentia specială, pe care autoritătile române le acordă punerii în valoare a zăcămintelor din zona Mării Negre, este o opțiune strategică."

Romgaz este una dintre cele mai mari companii deținute de statul român. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții F.M.I., autoritățile de la București și-au luat angajamentul de a lista pe bursă compania de stat și de a vinde o participație minoritară, pe piața de capital.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2