Date companie
 
 
 
 

Romsilva plantează prima perdea forestieră de protecție, pe Autostrada Soarelui

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : autostrada, soarelui, romsilva, perdea, forestiera
 

Romsilva a început să planteze prima perdea forestieră de protecție, pe Autostrada Soarelui! Copacii vor proteja împotriva depunerilor masive de zăpadă pe tronsonul Fetești-Cernavodă, una dintre cele mai problematice zone de pe A2. Suprafața care urmează să fie împădurită depășește 23 de hectare. Cheltuielile vor fi suportate de Regia Naționala a Pădurilor, din fondul de conservare.

SORIN CHECIU, director, Direcția Silvică Ialomița "Începem înființarea unei perdele de protecție împotriva depunerilor masive de zăpadă, situația în estul județului, pe tronsonul de autostrada ce leagă București de Constanța. Terenul pe care începem perdeaua este preluat prin hotărâre de guvern, de la Administrația Domeniului Statului."

În total, pe o distanță de 11 km vor fi plantați aproximativ 125.000 de puieți din specii diferite. Într-o primă fază, perdeaua forestieră va avea o lungime de opt kilometri.

ADAM CRĂCIUNESCU, director general, Romsilva "Perdeaua va avea o lățime de 30 metri. Mergem cu mai multe specii, în primul rând cu două rânduri de frasin.  Un rând de pin negru și, totodată, venim cu rânduri de arbuști și sălcioară. Perdeaua e concepută prin proiect, pentru a opri zăpada care e adusă de crivăț din partea de est."

Restul de trei km urmează să fie plantați în primavara. Perdeaua forestieră va deveni funcțională, cel mai devreme, peste șapte ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2