Analize și proiecții privind sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, prezentate în ”Carta Albă a IMM-urilor din România 2014”. Întreprinzători și manageri din IMM-uri au răspuns la studiul realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, privind viziunea acestora asupra mediului de afaceri. În urma centralizării rezultatelor, s-au propus 60 de măsuri pentru dezvoltarea sectorului de întreprinderi mici și mijlocii din România.
Prof. univ. dr. OVIDIU NICOLAESCU, președinte C.N.I.P.M.M.R. ” În ultimul an, 2014, prima parte, față de 2013, mediul de afaceri s-a menținut cam la același nivel. S-au făcut progrese substanțiale pe anumite planuri, și aici aș menționa creșterea inovației în produse noi și în producție tehnologică.”
Ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, a vorbit despre o nouă metodă de sprijin pentru întreprinderilor mici și mijlocii.
FLORIN JIANU, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism ”Companiile mari vor pune la dispoziție IMM-urilor oferta pe care o au pentru a deveni furnizori, sau diverse alte tipuri de instrumente, cum spuneam, de transfer de know-how, transfer tehnologic, ș.a.m.d. Practic, va exista un dialog între companiile mari și IMM-uri, iar ministerul nostru și oficiile teritoriale oferă și pun la dispoziție platformele de dialog.”
Carta Albă a IMM-urilor din Romania a ajuns la a 12-a ediție. Acest eveniment este inclus în campania “Săptămâna Europeană a IMM-urilor“, ediția 2014, coordonată de către Direcția Generală Întreprinderi și Industrie a Comisiei Europene.
Vacanță îndoliată, pentru o familie germană aflată în vizită în România! Vă avertizăm că urmează informații cu impact emoțional. Un turist german, în vârstă de 68 de ani, a fost găsit decedat, în cortul instalat într-o zonă izolată de sub vârful Poienița...
Trei cazuri de antrax confirmate în România, la membrii unei familii din Slobozia! Un tată și fiul său sunt internați la Institutul ”Matei Balș” din București, iar analizele au confirmat că sunt contaminați cu antrax. Analizele au confirmat existența antraxului...
Sindicaliștii de la Sanitas și cei din Educație au protestat, luni, la Palatul Parlamentului, nemulțumiți de măsurile de reducere a deficitului excesiv pentru care Guvernul României și-a angajat răspunderea în plenul Legislativului. ”Protestăm față de măsurile...
Val de incendii uriașe, în zonele montane din țară! Au luat foc suprafețe acoperite cu vegetație uscată ori împădurite, din județele Maramureș, Alba și Buzău. Pompierii maramureșeni se luptă în continuare cu incendiul izbucnit miercuri, care mistuite...
Analizele de sânge uzuale, făcute periodic, pot face diferența între un diagnostic precoce și o boală descoperită prea târziu, susțin specialiștii. Acest demers este esențial, în special pentru persoanele de peste 65 de ani, categoria cea mai vulnerabilă în fața afecțiunilor oncologice. Recomandarea vine cu cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerelor de Sânge, marcată anual pe 28 mai.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019