Date companie
 
 
 
 

S-a tras cortina de final, la Festivalul "Măști europene la... Masca"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, masca, teatrul, decroux, cortina
 

S-a tras cortina celei de-a opta editii a Festivalului "Măști Europene...la Masca". In ultima seara a evenimentului, pe scena teatrului bucureștean au urcat actorii companiei "Theatre de l'Ange Fou", care au încântat publicul cu piesa "Vis de Prometeu". Capodopera teatrală este dedicata vietii marelui actor si profesor Ettiene Decroux, mostenirii sale artistice si luptei de a face din mimă o formă de artă independentă.

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul "Masca" "Am primit un mesaj de dincolo de moarte un mesaj de la Marceau, la un festival. El era cu mantaua, eu eram cu mantaua, s-a reintalnit cu Corinne la Paris si acesta i-a spus ca la Perigault au venit niste romani cu un spectacol mai bun decat al meu."

Steven Wasson si Corinne Soum, ultimii asistenti ai lui Etienne Decroux, au acceptat in 1992 provocarea de a prezenta publicului repertoriul maestrului, prin "Theatre de l’Ange Fou". N-au lipsit spectacolele de excepție care au purtat marca Etienne Decroux, precum "La Meditation", "Les Arbres" sau "L'Usine". Acesta a fost si inceputul unui proces de reevaluare a valorilor artei lui Decroux, care rămâne si astazi adevărata bază a Scolii Internationale de mim corporal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2