Date companie
 
 
 
 

S.M.U.R.D. Arad a primit in dotare un elicopter de șase milioane de euro

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : smurd, elicopter, arad, medicale, echipamente
 

Zi importantă pentru filiala S.M.U.R.D. de la Arad, care, de sâmbătă, se poate baza pe un elicopter nou nouț, dotat cu echipamente medicale de ultimă generație! La eveniment a luat parte și fostul ministru de Interne, Traian Igaș, care a ținut să sublinieze importanța acestui serviciu de urgență și riscurile la care se expun permanent echipajele de intervenție. Un elicopter SMURD a fost la un pas să se prăbușească, acum câteva săptămâni, într-o misiune de salvare desfășurată pe o vreme cu viscol și ninsori abundente. Pentru echilibrul de care au dat dovadă, piloții în cauză au fost avansați în grad.

TRAIAN IGAȘ, fostul ministru de Interne "- Într-una din misiuni, echipajul a dat dovadă de mult curaj și multă pregătire, pentrut că nu mult a lipsit ca acel elicopter să se prăbușească. Puțini știu acest lucru, dar faptul că acei piloți… - Unde a avut loc? – În jurul Bucureștiului. Au fost câteva minute când elicopterul nu mai ținea legătura cu cei de la sol."

DOREL GRĂDINARU, general de brigadă "Misiunea a fost foarte grea. S-a intervenit în condiții extrem de grele de zbor, cu aparatură de noapte pentru a extrage pacientul. Datorită faptului că lumea a lucrat în condiții extrem de grele, domnul ministru a propus avansarea echipajului."

Elicopterul intrat în dotarea S.M.U.R.D. Arad a costat șase milioane de euro și va putea ateriza chiar în curtea spitalului județean. Acest aparat de zbor modern îl va înlocui pe cel vechi, care fusese donat de Ministerul Administrației și Internelor.

AMBIANȚĂ "- Sunteți pacient sau pasager? - Eu sunt cel care a adus elicopterul la Arad."

Elicopterul va interveni în șase județe: Arad, Timiș, Hunedoara, Bihor, Sălaj și Caraș-Severin.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cardul de sănătate, obligatoriu pentru anumite servicii ( 1 Iulie 2020 )

  De astăzi, cardul de sănătate devine obligatoriu pentru anumite servicii medicale. Printre acestea, se numără serviciile de spitalizare de zi sau continuă, investigațiile paraclinice, precum RMN-ul sau ecografia...

 • Șeful Unifarm, anchetat pentru o mită de 760.000 de euro ( 23 Iunie 2020 )

  Directorul general al Companiei Nationale Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este în atenția procurorilor D.N.A.. El este acuzat de fapte de coruptie pentru achizițiile făcute în timpul pandemiei de coronavirus.

 • Noi condiții de acordare a serviciilor medicale, stabilite de Guvern și comunicate de C.N.A.S. ( 29 Mai 2020 )

  Vești pentru pacienții din România! Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede noile condiții de acordare a serviciilor medicale în contextul situației epidemiologice actuale.

 • Starea de urgență, prelungită cu 30 de zile ( 6 Aprilie 2020 )

  Starea de urgență se prelungește cu 30 de zile, adică până în 14 mai! Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele Klaus Iohannis, care a menționat că săptămâna viitoare va emite un decret în acest sens.

 • Echipamente pentru combaterea coronavirusului ( 3 Februarie 2020 )

  Autoritatile au demarat procedurile pentru achizitionarea de echipamente pentru combaterea și prevenirea infecțiilor cu coronavirus! Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că va iniția un proiect de ordonanță, împreună...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2