Date companie
 
 
 
 

S.U.A. felicită România, la aniversarea a 10 ani de la aderarea țării noastre la N.A.T.O.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, victoria, tratat, stat, nato, secretar, sua, nuland, felicita, aliati, nordatlantic, membra
 

Statele Unite felicită România, la împlinirea a 10 ani de când țara noastră este membră a Alianței Nord-Atlantice! Într-un mesaj video transmis cu aceaastă ocazie, adjunctul secretarului de stat al S.U.A. pentru Europa și Eurasia, Victoria Nuland reafirmă sprijinul Statelor Unite pentru securitatea României, în contextul crizei din Ucraina.

VICTORIA NULAND, adjunctul secretarului de stat al S.U.A. ”La împlinirea a 10 ani, de când România este membru NATO, S.U.A. își exprimă recunoștința pentru angajamentul țării dumneavoastră față de Alianță și pentru toate eforturile comune dedicate susținerii păcii, libertății și democrației, atât în țările noastre, cât și peste hotare.”

Oficialul american a amintit faptul că, în ultimii 10 ani, în calitate de aliați N.A.T.O., România și Statele Unite au colaborat în Balcani, Afganistan, în Marea Mediterană și în Marea Neagră.

VICTORIA NULAND, adjunctul secretarului de stat al S.U.A. ”Tot în calitate de aliați N.A.T.O., fiecare și-a asumat un angajament solemn în fața celuilalt, conform prevederilor Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic. Astăzi vreau să reafirm în fața poporului român că Statele Unite își respectă angajamentele. Statele Unite ale Americii sunt alături de România în calitate de prieten și aliat și ne dorim să continuăm să extindem și să consolidăm foarte importanta noastră colaborare.”

Totodată, Victoria Nuland evocă și evenimentele din Ucraina.

VICTORIA NULAND, adjunctul secretarului de stat al S.U.A. ”Astăzi, urmărim cu toții cu îngrijorare evenimentele din Ucraina și am condamnat împreună agresiunea militară a Rusiei și încercarea acesteia de a anexa Crimeea. Tot împreună suntem alături de poporul ucrainean pe măsură ce acesta încearcă să-și construiască un viitor mai pașnic, unit, democratic și prosper.”

România a aderat la N.A.T.O. la 29 martie 2004.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2