Date companie
 
 
 
 

Sacrificii pentru performanță, în cazul gimnastelor din Onești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sport, performanta, onesti, antrenament, sala, fetite, gimnaste
 

Nu au împlinit încã 14 ani, dar muncesc peste 7 ore pe zi, pentru a-și împlini visul. Este vorba despre gimnastele din Onești, membre ale lotului național, care sperã sã calce pe urmele Nadiei Comãneci. În fiecare zi, dupã ce ies de la școalã, fetițele merg în sala de sport, unde se antrenează intens, până seara.

INGRID ISTRATE, director, C.S.M. Onești "Aici se antreneaza în jur de 40 de copii, dacã includem și lotul national de gimnasticã, lotul de junioare. Copii veniți din toatã țara, atât în cadrul secției, cât și în cadrul lotului."

Pentru a ajunge la performanțã, fetele trebuie sã înceapã antrenamentele la o vârstã fragedã.

REMUS NICOLAI, antrenor "Este un volum foarte mare de muncã, sunt unele fetițe care încep în jurul vârstei de 3-4 ani. Dupã 6-7 ani, pot începe cu o pregãtire specializatã. O medie de 10 ani de muncã, ca sa iasã pe rampã, la competițiile internaționale."

VOX "- De cat timp faci gimnastica? - De 8 ani de zile, fac în vara asta. - Ce faci în fiecare zi? - Facem 7 ore pe zi, douã antrenamente."

VOX "- Merg și la școalã. - Când mai ai timp sã mergi și la școalã? - Fac dimineața, dup-aia antrenament. - Dupã școalã și antrenamente, mai timp sã te mai distrezi? - Da! O orã, douã, da!"

Sala de gimnasticã, în care s-a antrenat și Nadia Comãneci, este folositã din anul 1968. De-a lungul timpului, mii de sportivi i-au trecut pragul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sportul mai așteaptă ( 19 Mai 2020 )

  Vești bune pentru iubitorii de sport! Potrivit președintelui Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, sălile de culturism și fitness din România s-ar putea redeschide după 15 iunie, cu respectarea unui set de condiții necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. 

 • Profesorul bătăuș din județul Bistrița-Năsăud, încătușat ( 20 Ianuarie 2020 )

  Un profesor condamnat pentru abuz față de elevi a fost încătușat în fața școlii. Este vorba despre profesorul de sport din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare...

 • Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală ( 26 Noiembrie 2019 )

  Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic...

 • Tâlharul de la sala de jocuri de noroc din Caracal, căutat de polițiști ( 26 Noiembrie 2019 )

  Continuă căutările în cazul tâlharului din Caracal, care a furat banii unei săli de jocuri de noroc din oraș și a evadat apoi din sediul Poliției din localitate.

 • Aventuri de vacanță, la Stâna de Vale ( 13 Iulie 2019 )

  Zonele de agrement din România reprezintă ținta favorită, în această perioadă, pentru românii care pleacă în vacanță sau care doresc să se distreze în weekend. Un loc în care distracția se împletește cu relaxarea, la aer curat, și care...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2