Date companie
 
 
 
 

Salariații de la Oltchim au reluat protestul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, protest, sindicat, intalnire, oltchim, blocaj, privatizare, chitoiu
 

Salariații de la Oltchim și-au reluat, miercuri, protestul. Ei sunt împărțiți în două tabere. Astfel, 500 de salariați conduși de Corneliu Cernev, președintele Comitetului de Criză, au început protestele nemulțumiți de neplata salariilor și de blocajul apărut în procesul de privatizare. Cealaltă tabără, condusă de liderul de sindicat Mihai Diculoiu, face apel la calm. Diculoiu susține că oamenii au reînceput protestul din cauza unor informații false, din partea conducerii societãții.

AMBIANȚÃ "Ne-au mințit!"

MIHAI DICULOIU, președinte, Sindicatul Liber Oltchim "Ce s-a întâmplat astãzi referitor la proteste pot sã vã spun cã a fost o dezinformare concertatã a salariaților pe o parte din partea conducerii societãții, care ieri a chemat șefii de secții servicii spunându-le cã nu mai sunt bani de salarii, cã sunt blocate conturile de cãtre bãnci și cã existã riscul pierderii locului de muncã și chiar sã nu se mai acorde nici plãțile compensatorii din contractul colectiv de muncã."

La protestul din curtea combinatului au avut loc și incidente. Mai multe persoane, care nu sunt angajate la Oltchim, au ajuns în mijlocul muncitorilor purtând pancarte. Între angajați și aceștia au avut loc schimburi dure de replici și a fost nevoie de intervenția jandarmilor, pentru a calma spiritele.

AMBIANȚÃ "Bãi, cine v-a trimis aici?"

În cursul serii este programată o întâlnire între reprezentanții salariaților și ministrul Economiei, Daniel Chițoiu. Angajații Oltchim spun că vor continua protestul, până la rezolvarea situației salariilor și reluarea procesului de producție. În opinia angajaților, instalațiile petrochimice ar trebui să funcționeze, în paralel cu soluționarea blocajului din procesul de privatizare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2