Peste trei sute de salariați de la Oltchim au continuat protestele în curtea combinatului din Râmnicu Vâlcea. După ce miercuri au luat cu asalt sediul societății, angajații nemulțumiți că nu și-au mai primit salariile de mai bine de două luni au solicitat demisia liderului de sindicat, Mihai Diculoiu. Oamenii spun că acesta nu le apără drepturile și, mai mult, îi tratează cu nepăsare. Protestatarii cer ca unitatea să fie privatizată urgent, ceea ce, în opinia lor, le-ar salva locurile de muncă. Ei au intrat cu forța în birourile conducerii combinatului, pe care au acuzat-o că nu s-a implicat în rezolvarea problemelor financiare ale societății. Oamenii sunt revoltați că au fost folosiți în campaniile electorale și nici un guvern, indiferent de culoarea politică, nu a luat vreo măsură pentru ca unitatea să nu intre în colaps.
VOX "În aceastã fabrică a intrat cancerul pedelist. Când au avut nevoie de voturi pentru parlamentari toti au spus cuvântul Oltchim și ne-au amãgit."
VOX " Ponta a promis că va rezolva problema Oltchimului, lucru care nu s-a întâmplat."
AMBIANȚĂ "A fost un pas de manevră când ați avut nevoie de voturi, atât."
În urma protestelor, directorul Oltchim, Constantin Roibu, și-a dat demisia din poziția ocupată de peste 20 de ani. Coflictul a ajuns și în ședința de Guvern, iar premierul Victor Ponta l-a trimis la Râmnicu Vâlcea pe ministrul pentru Dialog Social. Liviu Pop, care a discutat patru ore cu reprezentanții Oltchim și autoritățile locale, a făcut apel la calm și a transmis că societatea nu va fi lichidată, ci doar privatizată. Pe 14 septembrie, în urma unui preaviz dat de Electrica, furnizarea energiei către combinat se va opri total, cu patru zile înainte de data la care ar trebui să aibă loc privatizarea societății. Ministerul Mediului a scos la vânzare pachetul de 54 de procente pe care statul îl deține la Oltchim, precum și creanțele. Combinatul este cel mai mare agent economic vâlcean și are, în prezent, aproximativ 4 mii de angajați.
Protest al polițiștilor din Sibiu, mascat în concedii medicale! Din 18 polițiști programați în tură, 16 au intrat simultan în concediu medical. La Biroul de Ordine Publică, din 14 polițiști planificați în schimburile doi și trei, 13 au devenit...
Nou protest în Capitală! După ce vineri au mers în fața sediului Curții Constituționale susținători ai lui Călin Georgescu, astăzi, mai multe mii de români au răspuns apelului reprezentanților AUR și au protestat în București față de decizia de anulare a alegerilor prezidențiale.
Sindicatele cer plata sporului/majorării pentru munca prestată de polițiști, polițiști de penitenciare și militari, în zile de sâmbătă, duminică și sărbători legale și alte zile declarate de lege ca fiind nelucratoare și indexarea pensiilor militare cu ultima rată medie anuală a inflației.
Susținători ai lui Călin Georgescu au ieșit să protesteze în fața Parlamentului, unde își are sediul Curtea Constituțională. Manifestanții au cerut să fie reluată organizarea turului doi al alegerilor prezidențiale. Mitingul a fost convocat de fostul candidat la alegerile prezidențiale, care nu a fost, însă, prezent, fiind plecat din țară.
Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019