Date companie
 
 
 
 

Salariații din Asistență Socială, în stradă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Februarie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Protest salariati Asistenta
 

Salariații din Asistență Socială au protestat astăzi în fața Ministerului Muncii. Sindicaliștii reclamă că majorarea salariilor de bază cu 5% din ianuarie a dus la diminuarea venitului net. De asemenea, sindicaliștii afirmă, că lipsa de personal duce la situații extreme prin încărcarea personalului existent cu atribuții suplimentare ajungându-se la suprasolicitare, surmenaj, burnout, cu implicații majore pentru sănătatea salariaților dar și a serviciilor oferite beneficiarilor de servicii sociale.

AMBIANȚĂ

"Protestăm aici din toată țara din Sistemul de Asistență Socială pentru că avem o salarizare foarte proastă, avem un salariu la minim pe economie, iar majorarea de 5% practic nu a existat pentru noi, salariile au scăzut. 70% din Asistența Socială are salariul minim pe economie, suntem cei care îngrijesc bătrâni, copii, persoanele cu dizabilități și noi merităm respect și noi merităm să avem un salariu decent și o viață decentă. Din păcate, pe noi nu ne aude nimeni de aceea am venit în numele celor 100 de mii de salariați din Asistență Socială să tragem un semnal de alarmă."

AMBIANȚĂ

"Protestăm în primul rând pentru drepturile noastre salariale, cât și pentru beneficiarii pe care îi îngrijim, pentru a beneficia de servicii de calitate, din cauza lipsei de personal nici ei, nici noi nu muncim la capacitatea normală de lucru, dar nici ei nu beneficiază de serviciile sociale de calitate."

70% din salariații sistemului de Asistență Socială, indiferent de vechime, erau încadrați în decembrie 2023 cu salariul minim garantat în plată. În ianuarie 2024, prin majorarea salariului de bază cu 5%, au pierdut din facilitățile fiscale, astfel că venitul lor net -în mână, a fost între -60 lei și +80 lei, mai bine de jumătate "beneficiind" de diminuare în loc de majorare, au transmis sindicaliștii. Aceștia afirmă, de asemenea, că, pentru al treilea an consecutiv, nu se aplică Legea salarizării nr. 153/2017, iar inflația de 14,5% este suportată cu greu de salariații care sunt la limita sărăciei.

AMBIANȚĂ 


Salariații din Asistență Socială, în stradă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2