Date companie
 
 
 
 

Salariații R.A.A.N. din Drobeta-Turnu Severin, disperați că ajung șomeri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Ianuarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : someri, angajati, Severin, turnu, drobeta, regia, faliment, activitati, borza, nucleare, raan
 

Sute de angajați ai Regiei Autonomă pentru Activități Nucleare sunt disperați, după ce au aflat că vor rămâne șomeri. După ce la sfârșitul anului trecut peste 1500 de angajați ai regiei din Drobeta-Turnu Severin au fost concediați fără să primească salarii compensatorii, alți 500 de oameni își vor pierde locurile de muncă.

VOX "- Rămâne de așteptat, o să venim aici în fiecare zi, să vedem ce se rezolvă. Să ne recâștigăm drepturile. - Vreti banii? - Banii și atât! Pentru noi ce să mai fie?"

O problemă gravă o reprezintă faptul că instalațiile sunt contaminate cu hidrogen sulfurat, un gaz letal, iar angajații rămași sunt prea puțini pentru a asigura securitatea instalațiilor.

VOX "Are un grad mare de contaminare. Procedurile de decontaminare nu sunt ușoare, dar trebuie făcute, pentru că altfel pun în pericol zona respectivă."

Regia va mai asigura căldura orașului până pe 31 martie. Prin urmare, primăria trebuie să asigure, până la sfârșitul verii, o nouă centrală termică.

CONSTANTIN GHERGHE, primar, Drobeta-Turnu Severin "Azi am semnat autorizația de construcție pentru noul modul termin, iar luni am semnat certificatul de urbanism pentru întreaga lucrare."

Tribunalul Mehedinți a decis ieri intrarea în faliment a Regiei Autonome pentru Activități Nucleare și a desemnat lichidator judiciar provizoriu Euro Insol SPRL, casa de insolvență condusă de Remus Borza, actualul administrator judiciar al Hidroelectrica. Potrivit Mediafax, Remus Borza a declarat, însă, că a aflat din presă de decizia instanței și că va discuta luni cu acționarul majoritar al regiei, adică Ministerul Energiei, fiind tentat să refuze mandatul. Regia din Drobeta-Turnu Severin a produs apă grea necesară producției de electricitate în reactoarele nucleare ale centralei de la Cernavodă, operată de compania de stat Nuclearelectrica. De asemenea, a produs căldură pentru locuitorii municipiului Drobeta-Turnu Severin. RAAN era în insolvență din toamna lui 2013, cu datorii de aproape 300 de milioane de euro către furnizori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații unei benzinării din Alba, anchetați pentru furt de combustibil ( 17 Iunie 2021 )

  Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.

 • Plan drastic de restructurare, la Tarom ( 21 Februarie 2021 )

  Restructurare drastică, la Tarom! Compania are pe masă un plan de restructurare prin care numărul de salariați ar trebui să scadă cu 700 de angajati din cei 1.500 și asta până la sfârșitul verii. Se estimează că proiectul...

 • Percheziții la traficanții de droguri din Reșița ( 9 Iulie 2020 )

  Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. din Caraș-Severin au făcut 29 de percheziții la persoane suspectate de trafic de droguri si substante cu efecte psihoactive. Oamenii legii au ridicat diferite cantități de...

 • Cofetărie în pandemie ( 6 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus a închis multe afaceri, dar unii antreprenori s-au ambiționat să reziste chiar și cu restricțiile impuse de autorități. Un lanț de cofetării din capitală a înțeles că cel mai important lucru este să...

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2