Date companie
 
 
 
 

Salarii decente pentru cadrele medicale, în proiectul legii salarizării unitare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, salarii, medici, asistenti, legea, manageri, salarizarii, unitare
 

Vești bune pentru angajații din sistemul sanitar de stat! Proiectul legii salarizării, pus în dezbatere publică, prevede ca, în anul 2022, medicii să primească salarii de bază cuprinse între 5.700 de lei și 16.250 de lei, în timp ce asistenții medicali vor câștiga între 3.610 lei și 5.649 de lei. Prin noua lege a salarizării vor crește substanțial salariile de bază pentru personalul medical, chiar din anul 2018, astfel încât medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe să beneficieze de echivalentul a 3.600 de euro pe lună, iar medicul rezident UPU să beneficieze de echivalentul a 1.200 euro/lună, se arată în expunerea de motive care însoțește actul normativ. Astfel, în 2022, în unitățile clinice, medicii primari, ca și medicii dentiști primari, vor câștiga 12.500 de lei, în timp ce medicii specialiști vor avea un salariu de bază de 9.900 de lei. Totodată, medicii rezidenți din unitățile clinice vor avea un salariu de bază între 5.700 de lei și 7.900 de lei, în funcție de anul de rezidențiat.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”În același timp, managerii de spitale vor primi între aproximativ 14.200 de lei și aproape 15.000 de lei. În unitățile unde activitatea se desfășoară fără întrerupere, în trei ture sau două ture managerul poate primi, în locul sporului pentru munca prestată în timpul nopții, un spor de 15 la sută din salariul de bază pentru orele lucrate.”

Munca prestată de personalul din unitățile sanitare, de asistență socială și de asistență medico-socială, în vederea asigurării continuității activității, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se plătește cu un spor de până la 100 la sută din salariul de bază al funcției îndeplinite, potrivit proiectului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Transportul public din București-Ilfov, reorganizat până în toamnă ( 5 Mai 2021 )

  Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

  Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 • Finalizarea secțiunii Boița - Cornetu din autostrada Sibiu - Pitești, abia peste șapte ani ( 17 Februarie 2021 )

  Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2