Date companie
 
 
 
 

Salariile bugetarilor nu se maresc nici in 2011

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, salarii, sindicate, majorare, bugetari, pierderi
 

Marirea salariilor bugetarilor e praf in ochi, spun sindicatele! Dupa ce si-au facut calculele, acestia au ajuns la concluzia ca salariile dascalilor, de exemplu, raman taiate si in 2011. Majorarea cu 15% a salariilor anuntata de guvern nu acoperã pierderile suferite de bugetari prin cresterea ratei inflatiei si pierderea premiilor, stipulatã în proiectul ce prevede salariile pentru anul viitor.

SIMION HÃNCESCU vicepresedinte FSLI "Cele 15 procente nu fac altceva decât sã acopere rata inflatiei si faptul cã fost tãiat al-13-lea salariu, practic, salariile rãmân tãiate si în 2011 cu 25%. Cine spune cã se recupereazã minte.

Nici cu marirea salariului minim la 670 de lei sindicatele din educatie nu sunt de acord.

SIMION HÃNCESCU vicepresedinte FSLI " Din pãcate, Guvernul nu intentioneazã sã elimine munca la negru. Nu stiu de ce Guvernul vrea sã pãstreze salariul min atât de jos. (...) Am cerut ca si colegilor din preuniversitar sã li se acorede, pe acelasi model, un premiu de performantã, care ar putea fi echivalentul unui salariu de bazã lunar."

Si sindicatele din administratie spun cã nu câstigã nimic la salariu, în 2011. Ba dimpotriva mai pierd 2 procente.

RINGO DÃMUREANU lider sindicat administratia publicã "Functionarii publici vor mai pierde anul viitor încã 2 %. Pe lângã pierderile determinate de legea 118, e vorba de cele douã salarii, al 13-lea si prima de vacantã, care raportate la întregul an reprezintã o pierdere de 16,6 %."

Pe de alta parte, ministrului Muncii, Ioan Botis spune ca salariile bugetarilor vor creste în urmãtorii patru ani cu 43 de procente.

IOAN BOTIS ministrul Muncii "Noi, prin legea cadru de salarizare am propus un obiectiv general, care este cresterea salariilor în zona bugetarã, în urmãtorii patru ani, cu 43%."

Ministrul a mai afirmat cã Legea salarizãrii unitare se va aplica de la începutul anului viitor.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2