Date companie
 
 
 
 

Salariile din privat, majorate anul acesta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, sector, privat
 

Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

ALINA POPESCU, reprezentant companie HR „Companiile și-au bugetat, la fel ca și în 2019, o creștere salarială de 5%, însă așteptările noastre pe care le-am observat atât în 2019, cât și în 2018 sunt să avem o creștere salarială de 7%.”

COSMINA STOIAN, reporter „Începând cu 1 martie 2020, venitul minim brut în companie va fi de 3.650 lei, putând crește în funcție de specificul socio-economic al fiecărei regiuni din țară. Sectoarele cu cele mai mari salarii în decembrie anul trecut au fost în domeniul IT cu aproape 7.700 de lei, rafinării și bănci. La polul opus se află cei din industria textilă, hoteluri și restaurante.”

Un mare lanț de magazine a anunțat deja o creștere salarială semnificativă, respeciv majorarea salariul minim brut cu 10% peste nivelul de anul trecut. Cel mai mic salariu primit de un angajat al companiei va fi 2.135 de lei net, cu 60% mai mare decât salariul minim stabilit de lege. Pe lângă creșterile salariale, angajații mai sunt răsfățați și cu alte beneficii, printre care programul de lucru flexibil și posibilitatea de a lucra de acasă. În alte țări din Europa, angajații au diferite beneficii. De exemplu, în Franța, există alocație pentru pantofi, iar în Finlanda bonus pentru saună.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2