Date companie
 
 
 
 

Salariile medicilor, majorate cu 25%

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 August 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, salarii, urgenta, medici, ordonanta, majorate
 

Salariile medicilor vor crește cu 25% de la 1 octombrie! În plus, tot cu 25% vor crește și sporurile, cum ar fi cele pentru turele de noapte sau gărzi. Executivul a aprobat, astăzi, ordonanța de urgență care reglementează remunerația personalului din sistemul sanitar. Potrivit comunicatului de presă al Guvernului, măsura a fost luată în scopul creșterii motivării personalului și, implicit, a stopării migrației cadrelor medicale către locuri de muncă din străinătate.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "E vorba de salariile actuale, 25 la sută la salariul actual nu la alte calcule, pentru toata lumea care lucrează în sistemul sanitar. Educația și sănătatea sunt domenii nu doar de interes și importanță națională, dar care trebuie să meargă împreună. Găsim soluții prin legea salarizării, acordurile pe care le avem, astfel încât Sănătatea și Educația să meargă în același ritm."

Guvernul a decis și creșterea plafonului stabilit pentru salariul lunar brut, în funcție de care se acordă bursa de rezidențiat, de la 3.100 de lei la 3.875 de lei. Modificarea va conserva dreptul medicilor rezidenți de a beneficia în continuare de bursa de rezidențiat, în cuantum lunar de 670 de lei. De această majorare ar beneficia 181.000 de angajați din rețeaua Ministerului Sănătății și autorităților publice locale și peste 13.000 de persoane din ministerele care au rețea proprie de sănătate. Decizia Guvernului de a majora salariile personalului din Sănătate nu a rămas fără ecou în rândul celorlalți bugetari.

BOGDAN HOSSU, președinte, C.N.S. Cartel Alfa "Sunt alte categorii sociale de bugetari care sunt marginalizate, cum sunt funcționarii publici, cum sunt polițiștii. Nu este normal ca la unii să le dea de vreo trei ori, iar la marea majoritate să le dea cu țârâita. Federația din Administrație Publică de la noi, cu alte federații, strâng semnături pentru grevă permanentă."

Este de așteptat ca, în această situație, negocierile cu bugetarii să fie din ce în ce mai tensionate. Toate acestea vin după ce Executivul a aprobat, în luna iulie, Ordonanța de Urgență privind rectificarea bugetului, care a inclus în bugetul pentru 2015 suma necesară triplării salariilor pentru 48 de funcții publice, respectiv 69 de demnitari, printre care președintele țării, premierul și miniștrii. Această decizie a intrat în vigoare la 1 august, anul curent. Majorarea salariilor demnitarilor era prevăzută de noua grilă de salarizare din sistemul public, care urma să intre în vigoare de anul viitor, însă Guvernul a grăbit aplicarea acestei măsuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2