Date companie
 
 
 
 

Salariul minim brut va crește, dar trebuie stabilită varianta de majorare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Decembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, sindicate, majorare, salariul, minim, ciolos, brut
 

Salariul minim va crește de la 1 ianuarie 2016, cu înghețarea la nivelul actual al taxelor plătite pentru acesta. Asta susține liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, că a fost promisiunea făcută de reprezentanții Ministerului Muncii la întâlnirea cu sindicaliștii.

BOGDAN HOSSU, președinte, C.N.S. Cartel Alfa "Sunt 2 variante. Una consensualizată, 1.200 de la 1 ianuarie, dar cu condiția ca salariul cu contract de muncă și nedeterminat și 8 ore, impozitele și taxele la 1.200 de lei să fie egale cu cele plătite la 1.050. A doua variantă e necondiționată, de 1.200 de, susținută de sindicate și unele patronatre."

Varianta ca salariul minim pe economie sa fie majorat la 1.200 de lei, dar taxele si impozitele sa fie platite la salariul minim de 1.050 de lei, este sustinuta si de Patronatul Național Roman. Plafonarea impozitelor si a taxelor ar urma sa fie valabila doar in primul an de aplicare a majorarii salariului minim. Totusi varianta propusa de patronate, respectiv de a crește salariul la 1.200 de lei, dar să se plăteasca taxe aferente salariului din acest moment, ar putea să nu fie în avantajul angajaților.

DUMITRU COSTIN, președinte, B.N.S. "Dacă mergem pe varianta propusă de patronate, o să sărim din deficitul și așa extrem de riscant pentru România, iar comportamentul pieții muncii va determina angajatorii să-și țină salariații pe salariu minim, că plătesc taxe ca la 1.050, deci o să crească numărul salariaților angajați pe salariul minim."

VOX "Ministerul Muncii ține foarte mult la dialogul social și, având în vedere că sunt două variante, vom analiza și în zilele viitoare vom stabili acest lucru."

prin telefon: GHEORGHE IALOMIȚIANU, fost ministru de Finanțe "În momentul în care va crește salariul, bugetul nu va fi afectat, pentru că bugetul a fost construit pe un salariu de 1.050 lei."

Deși Guvernul Ponta a promis majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2016, premierul Cioloș a amânat luarea măsurii, având în vedere impactul estimat asupra economiei, mai ales asupra industriilor textilă și de mobilă, unde ar fi putut determina numeroase falimente. Membrii guvernului s-au reunit astăzi într-o întâlnire informală la Vila Lac 1. Au fost abordate subiecte legate de prioritățile pe ministere, respectiv Sănătate, Educație, Transporturi și Dezvoltare Regională, dar s-a discutat și despre posibilitățile privind majorarea salariului minim brut. Varianta finala privind majorarea salariului minim va fi stabilita pe 28 decembrie, dupa care masura va fi adoptata printr-o hotarare de guvern pe 30 decembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2