Date companie
 
 
 
 

Salariul minim, majorat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Septembrie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Ciolacu salarii
 

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, în debutul ședinței de guvern, majorarea salariului minim general cu 10%, de la 3.000 de lei, la 3.300 de lei brut pe lună, începând cu 1 octombrie.

MARCEL CIOLACU, premierul României ”Așa cum am promis, pentru a proteja veniturile salariaților din România, acest guvern nu va renunța la prioritatea de a crește salariul minim și ne dorim să existe o altă treaptă de creștere în 2024, pe care o vom discuta, evident, cu partenerii sociali.”

Șeful Executivului a adăugat că a decis retragerea de pe ordinea de zi a ședinței, a ordonanței care elimină excepțiile de la plata contribuției asigurărilor sociale de sănătate, în construcții, agricultură și industria alimentară. Astfel, salariile din construcții, agricultură și industria alimentară rămân neschimbate, după ce calculele prezentate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, au demonstrat că salariul minim net al angajaților din aceste trei industrii ar fi putut scădea prin introducerea CASS. În prezent, la un salariu brut în construcții și agricultură de 4.000 de lei, pentru care nu se plătește contribuție de sănătate, salariul net încasat de angajat este de 3.150 de lei.


Salariul minim, majorat

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2