Date companie
 
 
 
 

Salariul minim va ajunge la 1.250 de lei, de la 1 mai

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Decembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, acord, sindicate, salariu
 

Acord între Guvern și patronate privind majorarea salariului minim la 1250 de lei, de la 1 mai. Sindicatele, în schimb, și-au exprimat dezacordul în ședința Consiliului Economic și Social. Executivul a înaintat un proiect de hotărâre privind creșterea salariului minim la 1.250 de lei, începând de la 1 mai, dar și indexarea automată care va ține cont de coșul minim și de inflație, propunere cu care sindicatele au fost de acord în timpul negocierilor anterioare. Inițial, tehnocrații de la Palatul Victoria au propus creșterea salariului minim la 1200 de lei de la 1 mai. Sindicaliștii nu au fost de acord și au cerut mărirea la 1275 de lei de la 1 mai, pentru a acoperi pierderile din primele patru luni.

BOGDAN HOSSU, președinte, C.N.S. Cartel Alfa ”Guvernul a venit cu o propunere ca salariul minim sa fie de 1200 lei, aplicat de la 1 mai 2016. Miscarea sindicală a spus clar ca nu este de acord pt ca nu exista nicio justificare. Am repropus macar o corectie la pierdere pe care salariatii o vor avea. ”

În ultimele două săptămâni au fost două runde de negocieri între sindicate, patronate și ministerul Muncii.

DUMITRU COSTIN, președinte, B.N.S. ”Pentru mine modul în care funcționează Guvernul ăsta este dezamăgitor. Și în seara asta s-a recunoscut faptul că salariul minim de 1200 le este sub coșul minim de consum cu vreo două milioane și ceva de lei vechi.”

Propunerea care va face obiectul hotărîrii de guvern a fost trimisă, astăzi, Consiliului Economic și Social, pentru avizul consultativ. Sindicatele au dat un vot negativ, cerând ca, în situația în care salariul minim va fi majorat de la 1 mai, acesta să fie de 1275 de lei și nu 1250 lei, așa cum a propus Guvernul. Urmează ca sindicatele să decidă dacă vor respecta calendarul protestelor stabilit inițial sau vor accepta prevederile hotărârii de guvern care va fi adoptată miercuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2