Salonul Național de Artă Contemporană - Centenar 2018, deschis la Muzeul Național de Artă al României din București. Uniunea Artiștilor Pastici din România marchează, astfel, Centenarul României.
GHEORGHE DICAN, vicepreședinte, U.A.P. România “Este o expoziție importantă pentru arta românească contemporană din mai multe motive. In primul rând că se organizează într-un an centenar, într-un an aniversar și în al doilea rând pentru că reunește cei mai importanți artiști din arta plastică româneasca contemporană.”
La Muzeul Național de Artă al României au fost prezenți, aseară, artiști vizuali, reprezentanți ai tuturor genurilor artistice, creatori de patrimoniu spiritual și păstrători ai identității naționale. Autorii lucrărilor expuse sunt artiștii români din țară și din Diaspora.
VALERIU ȘUȘNEA, președinte, U.A.P. Buzău “Ar trebui să viziteze această expoziție pentru că sunt aici pesimeze cu o multitudine de tehnici, de lucrări din diverse părți ale țării. Sculptură și pictură. În această seară suntem în compania volumului, a formei, a desenului. Lucruri extraordinar de interesante care nu se mai pot vedea decât foarte, foarte rar.”
Expozițiile din cadrul Salonului Național de Artă Contemporană - Centenar 2018 vor fi deschise publicului într-o succesiune de vernisaje. în agenda manifestării sunt incluse și conferințe susținute de personalități marcante ale culturii românești. Printre temele abordate se află arta contemporană românească și tradițiile neamului românesc. Potrivit reprezentanților Uniunii Artiștilor Plastivi, Salonul Național de Artă Contemporană continuă tradiția istorică a saloanelor oficiale organizate în România începând cu anul 1864.
PAVEL ȘUȘARĂ, curator general al Salonului de Artă Contemporană “El trebuie privit în trei dimensiuni. Odată, ca un fenomen de continuitate sau ca o încercare de a asigura continuitatea salonului interbelic. Ca un concentrat al Centenarului, ca o metaforă a Centenarului. Și ca o încercare de a repune laolaltă energiile creației artistice din momentul de față.”
Expozițiile pot fi vizitate de publicul larg până în decembrie.
Copiii și părinții sunt așteptați în aceste zile la Muzeul Dulciurilor fără Zahăr din București. Ei pot degusta dulciurile colorate pentru toate gusturile, dar fără zahăr și pot participa și la diverse ateliere. Cei mici se pot juca și își pot face prieteni noi.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Educație culturală timpurie la Opera Comică pentru Copii, în Capitală! Programul le oferă celor mici primele lor întâlniri cu muzica, teatrul și arta prin spectacole interactive, ateliere creative și multe alte experiențe culturale adaptate vârstei lor.
Circa 80 de companii, cu peste 5.000 de oferte de locuri de muncă, la ”Angajatori de TOP” București! La târgul de joburi organizat în 28 și 29 martie, la Sala Palatului, românii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție o gamă...
Comisarii Protecției Consumatorilor și polițiștii bucureșteni au desfășurat o amplă acțiune de control, sâmbătă și duminică, în cluburile de noapte din București. Echipele de control au verificat respectarea prevederilor legale...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019