Date companie
 
 
 
 

Samanta de scandal, intre colindatorii romani si maghiari din Oituz

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : jandarmi, romani, colindatori, maghiari, oituz, arsul, caprei
 

Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău a avut serios de furcă în perioada sărbătorilor, din cauza cetelor de urători români și maghiari de la Oituz. Colindătorii mascați s-au întâlnit în centrul comunei pentru a împlini ritualul străbun denumit "Arsul Caprei" și puțin a lipsit să se încaiere. Scandalul a fost prevenit de cei aproximativ 300 de jandarmi prezenți în zonă. După trei zile de colindat, cetele de tineri mascați s-au întâlnit în centrul comunei. Oamenii din satul Cotuneni spun că, pe vremuri, tradiția era alta, iar românii și maghiarii nu se jigneau.

VOX "Înainte, nu făceau așa rele ca acum. Așa, cu bețele astea, parcă sunt nebuni. Înainte, erau cuminți, ca lumea, jucau frumos. Acuma  "cu ungurii la gunoi", cu  "românii la gunoi". Asta e!"

VOX " Înainte, era civilizat. Nu se mai băteau, își vorbeau frumos. Pe la 12.00 noaptea, veneau și aprindeau luminile. Dacă se întâlnesc, se bat."

MARIUS ȚĂRANU, purtător de cuvânt, G.J.M. Bacău "Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău a asigurat, începând cu 31 decembrie, 1, 2 ianuarie, măsurile de protecție specifice participanților la manifestarea de la Oituz."

IOAN OSOLOS, primar, Comuna Oituz "Cred că e de peste 100 de ani, tradiția la Oituz. A avut loc, în 2009, o violență datorită consumului excesiv de alcool."

Tinerii, care de această dată au fost despărțiți de jandarmi, au promis că anul viitor nu se vor lăsa.

AMBIANȚĂ "Ș-altă dată, s-alta data, o s-o facem și mai lată!"« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul din Piața Victoriei, o sfidare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor de COVID-19 ( 16 Mai 2020 )

  Prima zi de relaxare, primul protest, însoțit de reacții critice, atât din partea autorităților, cât și a românilor revoltați de încălcarea, de către protestatari, a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului!

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Forțele de poliție și jandarmerie, suplimentate ( 10 Aprilie 2020 )

  Structurile Ministerului Afacerilor Interne continuă acțiunile pentru menținerea ordinii și siguranței publice și pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație. În unele zone, efectivele au fost suplimentate.

 • Localitatea Godeni, în carantină totală ( 7 Aprilie 2020 )

  Localitate din județul Argeș, în carantină totală! Este vorba de Godeni, aproape de Câmpulung, unde, într-o singură zi, 12 persoane care participaseră la o înmormântare, au fost confirmate pozitiv la testul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2