Date companie
 
 
 
 

Sancțiuni aspre pentru locatari, în noua lege aplicabilă de mâine

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Septembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : modificari, amenzi, lege, locatari
 

Românii care locuiesc la bloc, vizați de o lege extrem de dură! Proprietarii de apartamente riscă amenzi uriașe, de până la 10.000 de lei, pentru diverse fapte. Așa prevede legea 196/2018 p privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, care se aplică de vineri, 28 septembrie. Potrivit avocatnet.ro, conform noii legi, proprietarii au obligația de a comunica asociației și organului fiscal local orice schimbare a suprafeței construite sau utile, în cel mult 30 de zile de la încheierea lucrărilor. Nerespectarea acestei obligații va atrage o amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei. Mai mult, cei care vor pune în pericol integritatea structurală a condominiului sau a altor apartamente, ori care vor afecta buna funcționare a instalațiilor aferente acestora, vor risca amenzi cuprinse între 500 și 3.000 de lei. Proprietarii de firme stabilite în apartamente vor fi obligați să ceară acordul vecinilor, altfel vor fi amendați drastic.

OCTAVIAN IONESCU, reporter "Cele mai mari sancțiuni le vor primi cei care schimbă destinatia locuinței fără autorizațiile si aprobările legale, precum și cei care modifică aspectul proprietății comune și al elementelor de rezistență ale clădirii. Aceste abateri vor fi sancționate cu amenzi între 5.000 și 10.000 de lei."

Conform noii legi, proprietarii care nu se ocupă de lucrările de întreținere, reparații sau de înlocuire ce țin de proprietatea sa individuală, dacă prin asta se pot produce prejudicii celorlalți proprietari vor risca tot o amendă între 5.000 și 10.000 de lei. Se anunță schimbări și pentru administratorii blocurilor. Astfel, aceștia trebuie să-si procure cate un certificat de calificare profesională, pana pe 28 septembrie 2019. Odata cu intrarea in vigoare a legii, asociația trebuie să aibă un cont unic bancar, prin care să circule toți banii acesteia, iar administratorii nu vor mai putea face plăți către furnizori sau pentru diverse lucrări decât prin acest cont,mai arată avocatnet.ro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2