Date companie
 
 
 
 

Sanitarii, în stradă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Protest Sanitas
 

Angajații din sistemul sanitar și-au cerut drepturile în stradă, pentru a treia zi consecutiv. Miercuri, sindicaliștii Sanitas au plecat în marș din Piața Victoriei, cu opriri la Institutul Național de Endocronologie ”Dr. C. I. Parhon”, sediul PNL și sediul PSD. Oamenii își vor drepturile salariale cu respectarea legii și recunoașterea meritelor din timpul pandemiei. De asemenea, trag un semnal de alarmă cu privire la situația spitalelor.

VIOREL HUȘANU, președinte, Sanitas București ”În primul rând, finanțarea spitalelor. Pacienții sunt în pericol să nu mai primească medicamente, hrană și așa mai departe, pentru că finanțarea a rămas cea de acum zece ani de zile. Apoi, noi ne dorim o mărire a tuturor veniturilor, tuturor salariaților, cu minim rata inflației, adică cu 15%. Și mai dorim negocierea legii salarizării de acum, cu noi, pentru că în 2017 nu s-a întâmplat acest lucru și vedeți unde am ajuns.”

VOX ”Acordarea sporurilor la salariile actuale, nu la salariile vechi.”

VOX ”Dorim un dialog real și concret legat de noul proiect al legii salarizării asumat prin PNRR și, de asemenea, dorim o finanțare reală a sistemului sanitar.”

La protest au luat parte lucrători din sistemul sanitar și de asistență socială din București și din mai multe județe din țară. Luni, o delegație a Federației Sanitas a fost primită la Guvernul României, de consilierul primului ministru, Mihnea Claudiu Drumea, căruia i-au prezentat lista revendicărilor. Până vor primi un răspuns din partea guvernanților, protestele continuă.


Sanitarii, în stradă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Protestul sanitarilor ( 15 Iunie 2022 )

    Peste 10.000 de sindicaliști din cadrul Federației Sanitas și Federației ”Solidaritatea Sanitară”, veniți din toată țara, au protestat, miercuri, în Piața Victoriei din Capitală.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2