Date companie
 
 
 
 

Santa Lucia, celebrată la Ambasada Suediei la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, sarbatoare, ambasada, micula, sfanta, lucia, suediei
 

Sărbătoarea Sfintei Lucia, celebrată la Ambasada Suediei la București! Ca în fiecare an, pe 13 decembrie, cetățenii suedezi din România s-au adunat la sediul ambasadei, pentru a cinsti cum se cuvine sărbătoarea sfintei care mai este numită si Regina Luminii. În cadrul ceremoniei, tinere îmbrăcate în alb, incinse cu brâuri roșii și purtând lumânări aprinse, au sustinut un moment special, care semnifică întoarcerea luminii.

AMBIANȚĂ "Bine ați venit la ambasada și celebrarea Lucia!"

E.S. ANDERS BENGTCEN, Ambasadorul Suediei la București "Este, de fapt, o ceremonie în care sărbătorim reîntoarcerea luminii deoarece, potrivit vechiului nostru calendar, lumina se reîntoarce pe 13 decembrie."

Sărbătoarea Sfintei Lucia are, pentru suedezi, aceeași importanță pe care o are Nașterea Domnului, pentru restul europenilor.

VIOREL MICULA, presedinte "European Drinks & Food" "Sărbătorile de iarnă încep mai devreme decât în România și sunt foarte interesante. Sunt mai multe lumini, dar văd că și la noi încep să crească luminile prin oraș, prin magazine, peste tot, pe la oameni pe acasă. Ziua de 13 decembrie, de Sf. Lucia, este foarte spectaculoasă, este foarte, foarte frumoasă."

Santa Lucia a trăit în Syracuza, în secolul al patrulea, într-o vreme în care persecuțiile contra creștinilor erau la ordinea zilei. Se spune că și-a pierdut vederea în urma torturilor la care a fost supusă, iar de atunci este considerată protectoarea orbilor.

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter TC IN 00.52 TC OUT 01.19: "Amintirea sfintei este rememorată în fiecare dimineață a zilei de 13 decembrie, când cea mai mare fiică din fiecare familie de suedezi îi trezește pe cei din casă și le servește tradiționala prăjitură cu șofron. Coroana de lumânări purtată de fata care o întruchipează pe Santa Lucia simbolizează focul care a refuzat să ia viața acesteia, atunci când a fost condamnată la moarte, prin ardere pentru credința sa creștină."

Prezent la ceremonia de la Ambasada Suediei, președintele "European Drinks & Food", Viorel Micula, care are și cetățenie suedeză, a transmis un mesaj tuturor românilor, de sărbători.

VIOREL MICULA, presedinte "European Drinks & Food" "Profit de această ocazie, ca să le zic tuturor românilor, tuturor clienților noștri care consumă European Drinks & Foods și care se uită la Național TV, "Sărbători fericite!", "Crăciun fericit!" și un călduros "La mulți ani!" pentru anul care vine."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Testare în masă pentru depistarea coronavirusului, pe Arena Națională ( 25 Mai 2020 )

  Testarea în masă pentru anticorpii la Sars- Cov 2, începe de astăzi, pe Arena Națională din București! Potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, la acțiune pot participa 10.500 de bucureșteni, din toate sectoarele...

 • Bucureștenii, la promenadă ( 23 Mai 2020 )

  Mai multe zone de promenadă sunt deschise în centrul Capitalei în zilele de weekend! Primăria Municipiului București a luat această decizie împreună cu Brigada Rutieră după instituirea starii de alertă. Bucureștenii au ieșit astăzi la plimbare, dar părerile sunt împărțite în privința inițiativei municipalității. Pentru unii, este o idee foarte bună.

 • Pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și grădinilor publice, în București ( 13 Mai 2020 )

  Parcurile, grădinile publice și cele zoologice din București se redeschid, vineri, odată cu încetarea stării de urgență. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, iar anunțul a fost făcut...

 • Fântâni arteziene, sub Podul Basarab ( 3 Mai 2020 )

  În plină criză provocată de pandemie, Primăria Sectorului 6 face investiții ca-n vremurile bune! Astfel, a pus funcțiune mai multe fântâni arteziene sub Podul Basarab, cu scopul, susține edilul Gabriel Mutu, de a combate...

 • Ofițer de poliție, anchetat pentru o mită de peste un milion de euro ( 2 Mai 2020 )

  Ofițer de poliție judiciară, reținut de procurorii anticorupție după ce ar cerut mită peste un milion de euro! Anchetatorii au dezvăluit că, în perioada februarie - aprilie 2020, suspectul, în calitate de ofițer de poliție judiciară...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2