Date companie
 
 
 
 

Santa Lucia, celebrată la Ambasada Suediei la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, sarbatoare, ambasada, micula, sfanta, lucia, suediei
 

Sărbătoarea Sfintei Lucia, celebrată la Ambasada Suediei la București! Ca în fiecare an, pe 13 decembrie, cetățenii suedezi din România s-au adunat la sediul ambasadei, pentru a cinsti cum se cuvine sărbătoarea sfintei care mai este numită si Regina Luminii. În cadrul ceremoniei, tinere îmbrăcate în alb, incinse cu brâuri roșii și purtând lumânări aprinse, au sustinut un moment special, care semnifică întoarcerea luminii.

AMBIANȚĂ "Bine ați venit la ambasada și celebrarea Lucia!"

E.S. ANDERS BENGTCEN, Ambasadorul Suediei la București "Este, de fapt, o ceremonie în care sărbătorim reîntoarcerea luminii deoarece, potrivit vechiului nostru calendar, lumina se reîntoarce pe 13 decembrie."

Sărbătoarea Sfintei Lucia are, pentru suedezi, aceeași importanță pe care o are Nașterea Domnului, pentru restul europenilor.

VIOREL MICULA, presedinte "European Drinks & Food" "Sărbătorile de iarnă încep mai devreme decât în România și sunt foarte interesante. Sunt mai multe lumini, dar văd că și la noi încep să crească luminile prin oraș, prin magazine, peste tot, pe la oameni pe acasă. Ziua de 13 decembrie, de Sf. Lucia, este foarte spectaculoasă, este foarte, foarte frumoasă."

Santa Lucia a trăit în Syracuza, în secolul al patrulea, într-o vreme în care persecuțiile contra creștinilor erau la ordinea zilei. Se spune că și-a pierdut vederea în urma torturilor la care a fost supusă, iar de atunci este considerată protectoarea orbilor.

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter TC IN 00.52 TC OUT 01.19: "Amintirea sfintei este rememorată în fiecare dimineață a zilei de 13 decembrie, când cea mai mare fiică din fiecare familie de suedezi îi trezește pe cei din casă și le servește tradiționala prăjitură cu șofron. Coroana de lumânări purtată de fata care o întruchipează pe Santa Lucia simbolizează focul care a refuzat să ia viața acesteia, atunci când a fost condamnată la moarte, prin ardere pentru credința sa creștină."

Prezent la ceremonia de la Ambasada Suediei, președintele "European Drinks & Food", Viorel Micula, care are și cetățenie suedeză, a transmis un mesaj tuturor românilor, de sărbători.

VIOREL MICULA, presedinte "European Drinks & Food" "Profit de această ocazie, ca să le zic tuturor românilor, tuturor clienților noștri care consumă European Drinks & Foods și care se uită la Național TV, "Sărbători fericite!", "Crăciun fericit!" și un călduros "La mulți ani!" pentru anul care vine."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Patriarhul Daniel, prima vizită canonică în Episcopia Bihorului ( 20 Septembrie 2020 )

  Momente impresionante pentru credincioșii ortodocși din Bihor și nu numai! Au fost sfințite noua biserică a Mănăstirii Izbuc și Catedrala Episcopală din Oradea, iar slujbele au fost oficiate de Patriarhul Bisericii Ortodoxe...

 • Amenzi aspre, pentru ambrozie ( 26 August 2020 )

  În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă.

 • Muncitorii străini de pe un șantier din București, pozitivi la coronavirus ( 23 August 2020 )

  Cel mai mare focar de coronavirus din București, identificat pe un șantier din Sectorul 4, unde lucrează muncitori străini! După ce au fost testați pozitiv, peste 100 de muncitori indieni, nepalezi, dar și de alte...

 • Călin Popescu Tăriceanu și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei ( 18 August 2020 )

  Călin Popescu Tăriceanu este, oficial, candidat pentru Primăria Capitalei. Președintele ALDE și-a depus dosarul la Prefectura Municipiului București, alături de consilierii locali. El a fost însoțit de candidații ALDE, intrați...

 • Donatorul de plasmă, răsplătit cu 1.000 de euro ( 13 August 2020 )

  Proiectul "Donează plasmă, salvează viața", care stimulează persoanele care au fost infectați cu virusul SARS-CoV2 să doneze plasmă, a fost aprobat de Consiliul General al Muncipiului București. Astfel, fiecare...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2