Date companie
 
 
 
 

Șapte unități penitenciare, înscrise la festivalul de la Teatrul Nottara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, teatru, nottara
 

Festivalul Multiart pentru deținuți "Dana Cenușă- Descătușare prin cultură" a ajuns la a zecea ediție. Evenimentul face parte din Festivalul Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara și poartă numele inițiatoarei manifestării. Evenimentul reunește artiști și trupe de actori-deținuți din întregul sistem penitenciar și permite publicului să se apropie de o realitate la care, altfel, nu ar avea acces. Reprezentațiile vor avea loc în 21 și 22 noiembrie la Teatrul Nottara.

CRISTINA MORAR- Director General Adjunct Administrația Națională a Penitenciarelor

"Este o ediție specială pentru că ne aflăm la a 10 a ediție, sărbătorim un deceniu al festivalului de teatru pentru deținuți. Festivalul a îmbrăcat mai multe forme dar a rămas fidel teatrului ca artă. Există secțiuni dedicate poeziei, eseului, graficii, artei fotografice și filmului documentar."


MIRCEA M IONESCU- dramaturg, membru al juriului

Pentru mine este un festival de lacrimă... că sunt tineri și mai puțin tineri care joacă cu patos. Eu spun că există o salvare a noastră prin teatru. Pedeapsa prin teatru devine mai ușoară.

La ediția din acest an s-au înscris 7 unități penitenciare. 70 de deținuți sunt implicați în proiect. Unitățile înscrise în vederea preselecției sunt: Bacău, Bistrița, București-Jilava, București-Rahova, Codlea, Craiova și Mioveni. La finalul reprezentațiilor vor fi acordate premii pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol principal și secundar. De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc premierea persoanelor câștigătoare ale concursului național de poezie "Creație și penitență" precum și a colaboratorului care s-a remarcat prin sprijinul oferit activităților de reintegrare socială a deținuților. De la prima ediție și până în prezent, pe scena Teatrului Nottara au fost susținute 64 de spectacole, la care au participat 615 deținuți. Intrarea la festival va fi gratuită.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 • Snap, la cel mai mare festival de muzică retro din Europa, DISKOTEKA ( 15 Februarie 2020 )

  Snap, una dintre cele mai iubite trupe ale anilor ’80-’90, se pregătește să facă senzație la cea de-a doua ediție Diskoteka Festival, care va avea loc în perioada 1-3 mai, la Timișoara! 

 • Farmecul scenei: A început Festivalul de Teatru Școlar în limba spaniolă ( 14 Februarie 2020 )

  A început cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă. Competiția, la care participă elevi ai secțiilor bilingve româno-spaniolă din toată țara, se desfășoară la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Elevii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste pentru public.

 • Premiera spectacolului ”D'ale carnavalului”, la Teatrul Masca ( 8 Noiembrie 2019 )

  ”D`ale carnavalului”, în premieră la Teatrul Masca! Aseara a avut loc marea premieră a mult așteptatului spectacol regziat de Mihai Mălaimare. Carnavalul care este inspirat după operele lui Ion Luca Caragiale...

 • Musicalul "Parcul de Distracții", un real succes ( 28 Octombrie 2019 )

  Musical de excepție, pentru cei mici! "Parcul de distracții" este un spectacol 100% românesc, interpretat de micuții actori ai Teatrului Muzical de Copii București. Cei mici nu au fost, însă singuri pe scenă, ci au avut parte de compania unor actori consacrați precum Anca Țurcașiu, Daniel Burcea sau Maria Baciu, și de cea a artiștilor Orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2