Date companie
 
 
 
 

Sașii s-au adunat în Pădurea Dumbrava, lângă Sibiu, pentru MaiFest 2012

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, piata, sibiu, dumbrava, padurea, sasi, huet, maifest
 

Sașii din toată țara s-au adunat în piața medievală Huet, din Sibiu, la MaiFest 2012. De aici au plecat intr-o paradă devenita tradițională, spre Pădurea Dumbrava, unde s-a desfasurat festivalul cu specific săsesc, un prilej de întâlnire a sasilor plecați din țară, cu cei care au ramas sa traiasca aici.

VOX "S-a schimbat totul la bun, și ne pare foarte rău, dacă știam că se schimba, poate nu plecam."

VOX "- Cum e sa reveniti acasă? - S-a modificat foarte mult înspre bine. Orașul e foarte frumos, s-a înfrumusețat."

VOX "- Am venit să dansez. - Și ce știi tu despre sași, așa în general? - Nu prea știu multe, dar îmi plac dansurile."

VOX "Asta învățăm, despre tradițiile sasești. Incercăm să le ținem vii, doar că este din ce în ce mai greu și ei participă cu drag."

Timp de două zile, sașii au depănat amintiri, au ascultat muzica tradi traditionala și au dansat ca pe vremuri. Întâlnirea sașilor din acest sfarsit de saptamana a fost a 10-a de acest fel, organizata la Sibiu.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

    Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

  • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

    EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

  • Protestul sportivilor, în Piața Unirii din Oradea ( 2 Aprilie 2021 )

    Zeci de sportivi orădeni au protestat în mod inedit față de restricțiile impuse de autorități. Atleții s-au întâlnit în Piața Unirii din Oradea, unde s-au antrenat în aer liber timp de circa o oră.

  • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

    Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

  • Finalizarea secțiunii Boița - Cornetu din autostrada Sibiu - Pitești, abia peste șapte ani ( 17 Februarie 2021 )

    Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2