Date companie
 
 
 
 

Sat de zeci de milioane de euro, părăsit de locuitori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, sinistrati, dolj, case, locuitori, nou, satul, rastul, parasit
 

Sat în care s-au investit zeci de milioane de euro, părăsit! Este vorba de Rastul Nou din județul Dolj. Aici, autoritațile s-au înghesuit sã le ridice case celor loviți de inundațiile din 2008. Localnicii au plecat, însă, unul, câte unul, spre satul vechi, deși cel nou are canalizare și drumuri asfaltate. Acum casele noi zac părăsite.

VOX "Ne-a dat blana, lemnele de acoperiș, ciment - 150 de saci- , ne-a dat 13 baxuri de BCA. Deci, ca să facem o casă ca lumea, ne-a dat toate materialele."

VOX "- Statul cu ce v-a ajutat după inundații? - Cu ajutoare d-astea. Ne-a dat câte o farfurie. - Și casa făcută de A.N.L.? - Da! - Deci, v-a făcut și o casă! - Da!

Multe dintre locuințele primite la cheie sunt, acum, de vânzare.

VOX "- Dumneavoastră aveți vecini pe aici? - Nu am pe nimeni! Nu e, domnule, nimeni! - Și oamenii le vând? - Da! - Și cât cer pe ele? - P-aia, acolo, ar fi cerut vreo 50 de milioane."

MARIAN UNGUREANU, viceprimar, com. Rast, jud. Dolj "Statul i-a dat casa, el e proprietar acolo. Că stă sau nu stă, asta e treaba lui! Noi nici nu putem să-l obligăm."

După inundațiile din 2008, când vechiul sat a fost acoperit de apele Dunării, pentru sinistrați au fost construite 800 de case. În proiectul ”Rastul Nou” s-au investiti atât bani de la buget, cât și contribuții financiare ale unor oameni de afaceri. După ce teama de revărsarea apelor s-a mai diminuat, oamenii locului au preferat, însă, să se întoarcă la vechea vatră.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Persoanele afectate de inundații, sprijinite de către autorități ( 24 Iunie 2020 )

  Șeful statului, îngrijorat din cauza inundațiilor care au făcut prăpăd în majoritatea regiunilor țării! Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate românilor afectați de efectele vremii nefavorabile și a dat asigurări că aceștia vor fi ajutați.

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Alunecare de teren însoțită de inundații, în stațiunea Azuga ( 11 Aprilie 2020 )

  Alunecare gravă de teren, în stațiunea Azuga, județul Prahova, urmată de inundații! Circa 130 de localnici au fost evacuați de urgență din calea surpărilor care le amenință casele.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2