Date companie
 
 
 
 

Scădere dramatică a populației României, în următoarele patru decenii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, scadere, statistica, institut, studiu, populatia
 

Previziuni sumbre pentru România! Potrivit unui studiu realizat de experții Institutului Național de Statistică, populația ar putea scădea cu până la nouă milioane de locuitori, până în 2060. La recensâmântul din 2011, populația stabilă a României era de peste 20 de milioane de persoane. Față de situația existentă la recensământul anterior, populația stabilă scăzuse cu aproape un milion cinci sute șaizeci de mii de de locuitori. Studiul INS arată că populația rezidentă a țării se va reduce, în următoarele patru decenii cu valori cuprinse între 3,6 milioane persoane și 8,8 milioane persoane, iar femeile vor fi, în continuare, mai numeroase.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În 2060, Bucureștiul ar urma să aibă în continuare cea mai numeroasă populație, dar diminuată, față de cea actuală, de la aproape un milion nouă sute de mii de persoane, câte erau înregistrate la recensământul din 2011, la circa un milion patru sute de mii.”

Pe locul doi se situează județul Iași, a cărui populație va scădea, de la peste 770 de mii de persoane, la circa 730 de mii. Fenomenul de reducere a populației se va manifesta și în județul cel mai puțin populat din România, Tulcea, unde, la ultimul recensământ, se înregistrau circa 200.000 de locuitori. Dintre cele opt regiuni de dezvoltare, în comparație cu anul 2015, populația rezidentă a regiunii sud-vest Oltenia ar urma să se reducă la jumătate în anul 2060. La polul opus va fi regiunea București-Ilfov, care ar înregistra o scădere de numai 10,8%, datorată creșterii populației județului Ilfov. Județele cu cele mai mari diminuări, atât pentru populația feminina, cât și cea masculină, vor fi Teleorman și Olt.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2