Date companie
 
 
 
 

Scandal dâmbovițean la umbra palmierilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Palmieri piata Unirii
 

Scandal în mijlocul Bucureștiului. Motivul disputei, palmierii plantați în urma deciziei primarului Sectorului 3, Robert Negoiță. Decizie contestată imediat de edilul Capitalei, Nicușor Dan, așa că arborii au fost scoși din pământ.

NICUȘOR DAN, primarul Capitalei

"După cum știți dl. Negoița, sunt zeci de abateri pe care le-a făcut și aici sunt alte instituții care ar trebui să sancționeze. Într-adevăr am avut o discuție cu dl Negoiță, cred că e un an din momentul ăla în care mi-a spus că vrea să pună niște copaci în Piața Unirii, cei pe care îi vedeți, avea și niște planșe, l-am trimis și la Direcția de Urbanism din Primăria Municipiului București, ei tot așa verbal i-au spus de principiu cum ar trebui să fie și toată lumea se aștepta ca Primăria Sectorului 3 sa vină cu toate hârtiile care sunt necesare."

Nici viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, nu este de acord cu palmierii din Piața Unirii.

LUCIAN JUDELE, viceprimar, Sector 3

"Bani pentru astfel de proiecte nu au fost dispuși în Consiliul Local, nu au fost ceruți niciodată, ce trebuie să înțeleagă domnul Negoiță, orice lucrare se face cu o autorizație, când lucrările nu se fac cu autorizație de obicei avem victime, dacă va uitați la acești palmieri la prima bătaie de vânt, aceștia ar fi căzut. Nici măcar colegii care au venit să îi planteze, nici măcăr nu le-au ridicat acel scotch ca să lase palmierii să se desfășoare, în liniște, nu așa se plantează palmierii, nu în mijlocul Bucureștiului, nu suntem o țară tropicală."

Bucureștenii au privit cu amuzament și nu prea duelul edililor.

"Nu erau necesari, trebuie să termine ce a lăsat în spate, stația acolo mai sus, aici la parc ce a făcut, a început ceva și n-a terminat, acum pune palmieri."

"Deloc nu se potrivesc cu ceilalți copaci și nu mi se par deloc potriviți. Adică, în primul rând că nu sunt copaci autohtoni, se putea foarte bine să se pună un tei, eu știu alți copaci ornamentali."

"Mă bucur, nu mai trebuie lumea să se ducă în Dubai acum că avem palmieri direct în Piața Unirii."

Nemulțumit de îndepărtarea palmierilor, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, spune că a găsit o soluție.

ROBERT NEGOIȚĂ, primarul Sectorului 3

"O să îi luăm și o să îi plantăm lângă măslinii aceștia frumosi."

Robert Negoiță dă asigurări că pamierii supraviețuiesc până la -20 de grade, iar dacă este mai frig pot fi împachetați.


Scandal dâmbovițean la umbra palmierilor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2