Date companie
 
 
 
 

Scandal de amploare la Institutul Medico-Legal din Cluj-Napoca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, scandal, medic
 

Scandal de proporții la Institutul Medico-Legal din Cluj-Napoca. Ministerul Sãnãtãții anunțã o anchetã de amploare, dupã ce mai mulți medici l-au acuzat de proastã organizare pe directorul instituției. Acesta ar fi ajuns șef după ce a obținut doar nota 2,97 la examen. Cinci dintre cadrele medicale cer acum demisia directorului. Angajații spun că expertizele sunt întârziate sau blocate, iar salariații sunt bãtuți, înjurați și amenințați de șef. Mai grav, cadavrele dispar misterios din Institut!

DAN PAUL MUCICHESCU, medic legist, I.M.L. Cluj-Napoca: "Venind la serviciu, am constatat cã a disparut cadavrul respectiv. Am făcut o notă către director. (...) Este foarte dubios, (...) este o neglijențã cumplitã sã nu ai o evidență clară a ceea ce ai în frigider."

Directorul susține, însã, cã subalternii sunt supãrați pentru cã au ajuns sã fie anchetați, întrucât nu și-au fãcut treaba la serviciu.

MARIUS VARTIC, director interimar, I.M.L. Cluj-Napoca: "Domnia sa este trimis în judecată pentru o faptă legată de serviciu (...) A facut o expertiză celebră Motanul, are niste probleme pe care le-a constatat Parchetul."

Șeful Institutului a mai fost director între 2001 și 2011, dar a fost concediat pentru management defectuos. Anul acesta, a ajuns în scaunul de manager, deși a obținut o notă foarte mică la concurs

MARIUS VARTIC, director interimar, I.M.L. Cluj-Napoca: "Acest concurs s-a desfășurat într-un mod straniu. Atâta timp cât șeful catedrei de medicinã legalã, domnul Dan Petru, nu a reușit să treacă de proba scrisă, vă supun atenției baremul de corectare a lucrarilor."

Dupã toate aceste acuze, concursul pentru șefia instituției va fi reluat luna viitoare.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiu, în Spitalul CF din Cluj-Napoca ( 22 Noiembrie 2020 )

  La doar o săptămână de la tragedia de la Piatra Neamț, un alt spital a fost afectat de incendiu. Pompierii au intervenit, în această dimineață, pentru stingerea focului izbucnit la Spitalul CF din Cluj-Napoca, într-o...

 • Cronica tragediei de la A.T.I. Piatra Neamț ( 15 Noiembrie 2020 )

  MONICA APOSTOL, reporter ”Incendiul ucigaș din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț a izbucnit sâmbătă seară. Apelul la serviciul unic de urgență 112 a venit cu puțin înainte de ora 19:00.

 • Copiii cu boli cronice, vulnerabili în fața SARS CoV-2 ( 10 Noiembrie 2020 )

  Deși copiii fac în general forme ușoare de COVID 19, există categorii vulnerabile care sunt mai sensibile la noul coronavirus, spun specialiștii. Este vorba de copii supraponderali sau cu afecțiuni cronice.

 • Scandal la Sf. Parascheva ( 14 Octombrie 2020 )

  Incidente la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Unii credincioși i-au îmbrâncit și bruscat pe membrii forțelor de ordine și au încercat să ajungă în apropierea raclei cu moaște, care a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane.

 • Biblioteca din Cluj-Napoca dezinfectează cărțile, filă cu filă ( 1 Septembrie 2020 )

  În Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană a început să dezinfecteze cărțile, filă cu filă, cu ajutorul unui aparat special cu raze ultraviolete și ventilatoare create special. Scopul acestei inițiative este încurajarea lecturii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2