Date companie
 
 
 
 

Scandal în cazul acordului M.A.I. - B.O.R. privind noaptea de Înviere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : acord, politisti, Inviere, lumina, bor, iohannis, vela
 

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut, astăzi, în ședința de lucru de la Palatul Cotroceni, ministrului de Interne, Marcel Vela, și premierului Ludovic Orban, să revină asupra acordului M.A.I-B.O.R. care are în vedere și distribuirea Luminii în noaptea de Înviere. Klaus Iohanns le-a cerut să găsească o formulă care se încadrează în îndemnul „Stați acasă”.

KLAUS IOHANNIS, președintele României „Mulți români au înțeles că e cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicațiile care s-au dat au fst prea optimiste. Eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, aceleași lucruri pe care îl spun O.M.S., ”Stați acasă!”, altfel, după sărbători vom avea înmormântări.”

Reacția președintelui vine după ce, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a declarat, marți seară, polițiști și jandarmi îi vor ajuta pe voluntarii bisericii să distribuie Lumina Învierii . A fost încheiat un protocol între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă.

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne „Având în vedere numărul mare de cetățeni de religie ortodoxă, pentru a nu exista riscul răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, M.A.I. vine în sprijinul B.O.R. executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Pentru a oferi și o alinare spirituală tututor celor care trec prin momente grele, Vom ajuta BOR la împărțirea Sfintelor Paști, cât și a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim, în seara Învierii.” 

Potrivit lui Vela, credincioșii ar avea voie să iasă în proximitatea locuinței, dar păstrând restricția de maximum 3 persoane în grup.

COSMINA STOIAN, reporter ”Anunțul ministrului de Interne, văzut ca o relaxare a restricțiilor menite să-i protejeze pe oameni de infectarea cu noul coronavirus, a stârnit critici virulente. Reprezentanții Sindicatului Politiștilor din România "Diamantul" consideră că protocolul semnat între M.A.I. și B.O.R. este jalnic și nelegal, și îl acuză pe Vela că nu știe cu ce se ocupă, de fapt, polițiștii.”

Sindicaliștii au postat pe Facebook și o fotografie ironică la adresa semnatarilor protocolului. Postarea intitulată „De sărbători, cu o mână să dăm Sfânta Amendă, cu cealaltă Sfânta Lumină!” este însoțită de o fotografie trucată, care îl arată de la pupitrul M.A.I, pe patriarhul Daniel, iar corpul îi aparține lui Vela, care e îmbrăcat, în deja, celebra geacă de piele. Ulterior, ministrul de Interne a precizat la un post de televiziune că, dacă nu s-ar fi făcut această regulă, mai mulți oameni nu ar fi înțeles, ar fi mers la biserică, iar riscul răspândirii coronavirusului ar fi fost foarte mare.


Scandal în cazul acordului M.A.I. - B.O.R. privind noaptea de Înviere

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2