Date companie
 
 
 
 

Scandal în spital, bebeluș lăsat să moară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : operatie, bebelus
 

Un copil a murit în timp ce între conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Cluj si un chirurg s-a iscat un adevărat război. Bebelușul prematur avea malformatii congenitale grave iar managerul nu l-a lăsat pe medicul care s-a ocupat de naștere, Constantin Ciuce, să îl opereze. Și aceasta pentru că, în ciuda experienței, medicul nu are calificarea necesară. Scandalul a pornit dupa ce un parinte i-a cerut profesorului Ciuce sa-i opereze fetita. Medicul a fost de acord sa faca interventia chirurgicala, dar conducerea spitalului nu l-a lasat, spunând că doctorul nu avea o diplomă pentru specializarea de chirurgie pediatrică și trebuie sa respecte legea.

CONSTANTIN CIUCE, medic: "Sunt reclamat ca operez copii în aceasta clinica (...) Operez copii de peste 20 de ani, în general cazuri disperate (...) Parintii au stiut ca nu sunt chirurg pediatru cu acte, dar ca în spate exista o experienta cu cazuri dovedite."

Conducerea spitalului a decis sa o trimita pe fetita la Bucuresti pentru a fi operata. Cum starea micutei s-a agravat, a fost transferata de urgenta la Spitalul de Copii din Cluj. Copila nu a supravietuit însa.

MONICA COSTIN, purt. de cuv., Spitalul Județean Cluj: "Spitalul n-a facut nicio sesizare (...) Domnul profesor are calificarea de chirurgie generala si chirurgie vasculara."

Medicul spune ca îsi va da demisia daca i se va interzice sa opereze copii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2