Date companie
 
 
 
 

Scandal între studenții Universității București și președintele senatului instituției

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : presedinte, protest, fals, bucuresti, voturi, senat, demisia, studenti, cvorum, universitatea, nistor
 

Protest, la Universitatea București! Studenții îl acuză pe președintele senatului instituției, deputatul liberal Vlad Nistor, că i-a jignit și a adoptat mai multe hotărâri, în lipsă de cvorum. Tinerii au cerut demisia profesorului și au amenințat că-i vor face chiar și o plângere penală. Protestul s-a desfășurat în incinta Facultății de Drept.

AMBIANȚĂ "Învățați să numãrați, pe studenți să-i respectați!"

Studenții reclamă că șeful senatului universitar a numărat mai multe voturi, decât numărul celor prezenți în sală la ultima sedință, și a adoptat câteva decizii, care le afectează drepturile. Printre prevederile considerate abuzive în regulament, este și una care ar putea anihila puterea organizațiilor studențești. Astfel, o organizație ar putea fi obligată să aibă 51% din studenții facultății pe care o reprezintă, pentru a putea fi recunoscută.

DAN PETRACHE, președinte, Asociația Studenților în Drept "Ceea ce a făcut el, adică să numere mai mulți senatori decât erau, se numește fals intelectual și vom face o plângere penală. Domnul Nistor a tratat cu aroganță și ca pe niște gunoaie studenții de-a lungul timpului, iar asta a fost picătura care a umplut paharul!"

La protest a fost prezentă și conducerea Universității, însă cearta a continuat și la negocieri.

AMBIANȚĂ "- Cum este posibil ca, după 40 de minute de discutat despre probleme studentesti, să afirmați că profesorii s-au plictisit și că aveți alte probleme de rezolvat? - Dacă am afirmat asta, îmi cer scuze e o eroare grava." 

Vlad Nistor spune că-și va da demisia oricum, până săptămâna următoare.

VLAD NISTOR, președintele senatului, Universitatea București "Probabil am greșit în relația cu ei, adică, sigur am greșit, dar nimic nu justifică acest tip de atitudine. Hotărârile acelea au fost luate cu cvorum legal si, oricum, ce se va întâmpla mai departe, va constata senatul din data de 11, pe care vă garantez că-l va conduce altcineva. Am spus foarte clar, că-mi dau demisia!"

Conducerea Universității București a stabilit ca, săptămâna viitoare, să se organizeze o ședință extraordinară a senatului, în care să se rezolve toate problemele studenților.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2