Date companie
 
 
 
 

Scandal la mitingul secuilor, organizat la Miercurea Ciuc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : autonomie, guvern, tren, miting, miercurea, ciuc, manifestanti, constitutie, tinutul, secuiesc, defecta, garnitura, chichis, sabotaj
 

Mitingul pentru autonomia Ținutului Secuiesc, desfășurat, duminică, la Miercurea Ciuc, a declanșat un nou scandal între organizatori și autoritățile statului român, care sunt acuzate de sabotaj. Conflictul a izbucnit după ce garnitura de tren, care trebuia să aducă la Miercurea Ciuc mii de manifestanți, s-a defectat pe traseu.

ATTILA KORODI, deputat UDMR "Ceea ce s-a întâmplat, astăzi, este de prost gust și de ultima speță, să invoci o problemă tehnică, numai de dragul ca 1200 de oameni să nu ajungă la Chichiș, la această manifestare! Ceea ce vedem la ora actuală este doar o mânărie a siguranței de stat, nimic altceva!"

Deputatul spune că nu poate fi o coincidență ca, tocmai în ziua mitingului, să se defecteze garnitura de tren, având în vedere că pregătirile se fac de o lună. Această ipoteză este susținută și de liderul PCM Covasna.

prin telefon: KULCSAR TERZA JOSEF, președinte, PCM Covasna "Eu sunt sigur că este o mânărie! Nu se întâmplă nimic, nu este nimic din întâmplare! Bineînțeles, știm că toată acțiunea aceasta a vrut să fie stopată de către Guvernul Românie. Nu e nicio rușine!"

Un deputat PSD amenință că va face plângere penală împotriva liderilor minorității maghiare.

prin telefon: BOGDAN DIACONU, deputat PSD "Este o opțiune! Să vedem și cum se desfășoară. La ce se anunță, este clar o încălcare constituțională gravă a art. 30 din Constitiție. Problema este că problema asta, cu autonomia, deja a luat prea mare amploare!"

Manifestația s-a desfășurat între orele 11.00 și 15.00, în 11 localități aflate de-a lungul Drumului Național 11. Protestatarii au format un lanț viu, din localitatea Chichiș, până în localitatea Brețcu, pe o lungime de 54 de kilometri. Pe parcursul mitingului, circulația rutieră în zonă s-a desfășurat pe o singură bandă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Condiții deplorabile, descoperite de comisarii A.N.P.C. în gări și trenuri de călători ( 18 Februarie 2020 )

  Concluzii alarmante, după controalele efectuate de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în gările din țară.

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 • Edilul Capitalei, Gabriela Firea, acuză ELCEN de sabotaj ( 8 Februarie 2020 )

  Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va depune plângere penală împotriva ELCEN, instituție aflată în subordinea Ministerului Economiei, după ce 300 de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură.

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 • Moțiunea de cenzură, depusă în Parlament ( 30 Ianuarie 2020 )

  PSD și UDMR s-au ținut de cuvânt și au depus, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban. Moțiunea are ca argument încalcarea gravă a standardelor electorale. În textul moțiunii se arată că...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2