Date companie
 
 
 
 

Scandal pe tema serviciilor de pompe funebre între biserică și patronii firmelor de profil

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, sinaia, biserica, pompe, funebre
 

Biserica, implicată într-un scandal, la Sinaia! Arhiepiscopia Bucureștilor își deschide puncte de lucru pentru servicii funerare în două biserici din orașul-stațiune. Autoritatile locale spun ca afacerea este ilegala iar patronii firmelor private de pompe funebre acuză biserica de concurență neloială și susțin că sunt împinși spre faliment. Ei susțin că preoții fac deja presiuni asupra oamenilor să apeleze doar la anumite societati de servicii funerare. Pe ambele capele din Sinaia au fost amplasate bannere care fac reclama serviciilor funerare oferite de biserică.

FLORIN TĂTAR, reprezentant firme de pompe funebre "Asistăm la transformarea bisericii într-o afacere. Nu ne este teamă decât că rămânem fără pâine. Nu au niciun drept legal să dețină astfel de afaceri. Ei nu plătesc nimic, sunt scutiți de toate taxele."

ANGELO PARMA, reprezentant firma de pompe funebre "De ce obligă familiile? Nu cumperi sicriu de la mine, nu-ți fac slujba. Ce motiv e ăsta? E inadmisibil ca în curtea bisericii sa se vândă sicrie."

Autoritatile locale spun ca afacerile bisericii cu pompe funebre sunt ilegale. Preoții au primit somații care interzic folosirea capelelor mortuare drept sediu de firmă.

VLAD OPREA, primar, Sinaia "Nu sunt autorizate și funcționează în totală ilegalitate. Nu pot să tolerez ca într-un spațiu construit de orașul Sinaia, respectiv capela Sf. Ilie, să se desfășoare o activitate comercială."

Potrivit R/News, reprezentanții bisericii nu au vrut sa facă niciun comentariu cu privire la situația de la Sinaia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • A început postul Crăciunului ( 15 Noiembrie 2019 )

  A început postul Crăciunului! Al doilea ca asprime după postul Paștelui, postul Crăciunului a fost rânduit de Biserica creștină pentru pregătirea credincioșilor în vederea întâmpinării praznicului Nașterii Domnului.

 • Rechizite în dar, oferite de Biserică elevilor din famiii nevoiașe ( 7 Septembrie 2019 )

  Șase sute de copii din familii nevoiașe au primit, în dar, rechizite școlare din partea parohiilor din Sectorul 6. Darurile au fost date prin intermediul Protoieriei Sector 6 București. Rechizitele au fost distribuite la Mânăstirea Chiajna.

 • Un polițist din județul Timiș, înjunghiat în timpul misiunii ( 19 Iulie 2019 )

  Lista polițiștilor răniți în misiune se măreste! Un agent de poliție a fost înjunghiat în picior, în timp ce încerca să aplaneze un conflict. Incidentul a avut loc în localitatea Surducu Mic, din județul Timiș. Echipajul de poliție a fost...

 • Sărbătoarea Rusaliilor ( 16 Iunie 2019 )

  Mare sărbătoare în lumea creștină! Credincioșii ortodocși cinstesc Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh, la 50 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos. Este și motivul pentru care sărbătoarea se mai numește și Cinzecime. Potrivi credinței...

 • Scandal în sala de operații a Spitalului Județean din Craiova ( 8 Martie 2019 )

  Scandal la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, după ce un medic concediat anul trecut pentru abateri disciplinare s-a întors la serviciu. Urologul Liviu Riza a intrat în blocul operator îmbrăcat în haine de stradă, chiar în timpul unei operații.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2