Date companie
 
 
 
 

Scandal pe tema serviciilor de pompe funebre între biserică și patronii firmelor de profil

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, sinaia, biserica, pompe, funebre
 

Biserica, implicată într-un scandal, la Sinaia! Arhiepiscopia Bucureștilor își deschide puncte de lucru pentru servicii funerare în două biserici din orașul-stațiune. Autoritatile locale spun ca afacerea este ilegala iar patronii firmelor private de pompe funebre acuză biserica de concurență neloială și susțin că sunt împinși spre faliment. Ei susțin că preoții fac deja presiuni asupra oamenilor să apeleze doar la anumite societati de servicii funerare. Pe ambele capele din Sinaia au fost amplasate bannere care fac reclama serviciilor funerare oferite de biserică.

FLORIN TĂTAR, reprezentant firme de pompe funebre "Asistăm la transformarea bisericii într-o afacere. Nu ne este teamă decât că rămânem fără pâine. Nu au niciun drept legal să dețină astfel de afaceri. Ei nu plătesc nimic, sunt scutiți de toate taxele."

ANGELO PARMA, reprezentant firma de pompe funebre "De ce obligă familiile? Nu cumperi sicriu de la mine, nu-ți fac slujba. Ce motiv e ăsta? E inadmisibil ca în curtea bisericii sa se vândă sicrie."

Autoritatile locale spun ca afacerile bisericii cu pompe funebre sunt ilegale. Preoții au primit somații care interzic folosirea capelelor mortuare drept sediu de firmă.

VLAD OPREA, primar, Sinaia "Nu sunt autorizate și funcționează în totală ilegalitate. Nu pot să tolerez ca într-un spațiu construit de orașul Sinaia, respectiv capela Sf. Ilie, să se desfășoare o activitate comercială."

Potrivit R/News, reprezentanții bisericii nu au vrut sa facă niciun comentariu cu privire la situația de la Sinaia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2