Date companie
 
 
 
 

Scandal pentru șpagă la bacalaureat și la Liceul "Dimitrie Gusti"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, profesoara, plangere, elevi, liceu, spaga, dimitrie, inspectorat, gusti, ciorna, diriginta
 

În scandalul șpăgilor de la bac a intrat și Liceul "Dimitrie Gusti", din Sectorul 5 al Capitalei. 40 de candidați la examenul de maturitate ar fi plătit câte 600 de euro pentru a promova probele.

VOX "M-a băgat într-o sală de clasă, unde nu era camere, am dat banii la etajul 1, mi-a zis că 600 de euro!"

Întreg scandalul a ieșit la iveală, după ce una dintre elevele care ar fi dat bani ca să treacă toate probele, a fost scoasă din sala, din cauză că una dintre profesoarele supraveghetoare a constatat că ciorna nu avea același scris ca acela de pe foaia de examen. Dată afară din examen, fata s-a dus glonț la Inspectoratul Școlar al Municipiului București și a depus o plângere.

prin telefon: mama elevei "A spus că banii se vor duce la minister, chiar fetița mea a fost șoferița cu femeia de servici, unde au dus un plic! A zis fetița aici sunt banii, mergem să ducem banii la minister! Nu le-a dat fițuici, au avut ei, i-a lăsat să facă ce vor ei!"

Mama fetei, supărat că a rămas și fără bani, și fără diploma fiicei, a sunat-o pe dirigintă de față cu jurnaliștii și i-a cerut banii înapoi.

AMBIANȚĂ "- Buna ziua, doamna dirigintă! Mama sunt! - Buna ziua, doamnă! - Cum facem că eu am încercat să rezolv problema și îmi trebuie aia astăzi, nu luni e prea târziu. - Aha, bun, păi haide ne vedem la 12 jumătate? - Unde ne vedem? - Păi, la școală, unde să...? - Pentru situații de genu` ăsta vin! - Vin eu la școală să îmi dați ăia ca să pot să rezolv, ca să poată să dea și ea în toamnă, că mai mult de atât nu am ce să fac! - Da, doamnă, da! - Bine! - Da, da, da!"

Întâlnirea nu a mai avut loc, însă, la școală, din cauză că diriginta s-a temut că va fi înregistrată.

prin telefon: mama elevei "- Mi-a dat banii! - Toți cei 600 de euro? - Toți cei 600 de euro!"

În scandalul mitei la bac din școala românească nu sunt implicate, însă, numai cadre didactice. În județul Dâmbovița Dâmbovița, un bărbat, membru al unei asociații de revoluționari, a fost reținut de polițiști, pe motiv că ar fi înșelat mai multe persoane, printre care și o elevă. Aceasta îl acuză pe bărbat că, în schimbul a 800 de euro, i-ar fi promis că va interveni pe lângă un angajat al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, pentru a o ajuta să promoveze bacalaureatul. Potrivit anchetatorilor, membrul asociației de revoluționari le-ar fi promis mai multor persoane că, în schimbul unor sume de bani, le va angaja la instituții publice din Dâmbovița.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la Sf. Parascheva ( 14 Octombrie 2020 )

  Incidente la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Unii credincioși i-au îmbrâncit și bruscat pe membrii forțelor de ordine și au încercat să ajungă în apropierea raclei cu moaște, care a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane.

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Condițiile privind desfășurarea noului an școlar, stabilite de Ministerul Educației ( 1 Septembrie 2020 )

  În sfârșit, autoritățile au stabilit condițiile privind începerea anului școlar! Ministrul Educației, Monica Anisie a dat asigurări, astăzi, că a pregătit revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță. Ea a precizat...

 • Elevii vor intra în școli doar cu declarație semnată de părinți ( 19 August 2020 )

  Elevii vor merge la școală cu declarație semnată de părinți! Începând din 14 septembrie, copiii vor fi primiți la ore doar după ce vor prezenta o declarație pe proprie răspundere, semnată de către părinți, potrivit ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății. 

 • Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-un sat din județul Sălaj ( 17 August 2020 )

  Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-o localitate din județul județul Săla! Potrivit mesajului postat pe pagina de socializare a sindicaliștilor Europol, doi politiști din cadrul Secției Rurale Nușfalău, aflată în subordinea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2