Date companie
 
 
 
 

Scandal pentru șpagă la bacalaureat și la Liceul "Dimitrie Gusti"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, profesoara, plangere, elevi, liceu, spaga, dimitrie, inspectorat, gusti, ciorna, diriginta
 

În scandalul șpăgilor de la bac a intrat și Liceul "Dimitrie Gusti", din Sectorul 5 al Capitalei. 40 de candidați la examenul de maturitate ar fi plătit câte 600 de euro pentru a promova probele.

VOX "M-a băgat într-o sală de clasă, unde nu era camere, am dat banii la etajul 1, mi-a zis că 600 de euro!"

Întreg scandalul a ieșit la iveală, după ce una dintre elevele care ar fi dat bani ca să treacă toate probele, a fost scoasă din sala, din cauză că una dintre profesoarele supraveghetoare a constatat că ciorna nu avea același scris ca acela de pe foaia de examen. Dată afară din examen, fata s-a dus glonț la Inspectoratul Școlar al Municipiului București și a depus o plângere.

prin telefon: mama elevei "A spus că banii se vor duce la minister, chiar fetița mea a fost șoferița cu femeia de servici, unde au dus un plic! A zis fetița aici sunt banii, mergem să ducem banii la minister! Nu le-a dat fițuici, au avut ei, i-a lăsat să facă ce vor ei!"

Mama fetei, supărat că a rămas și fără bani, și fără diploma fiicei, a sunat-o pe dirigintă de față cu jurnaliștii și i-a cerut banii înapoi.

AMBIANȚĂ "- Buna ziua, doamna dirigintă! Mama sunt! - Buna ziua, doamnă! - Cum facem că eu am încercat să rezolv problema și îmi trebuie aia astăzi, nu luni e prea târziu. - Aha, bun, păi haide ne vedem la 12 jumătate? - Unde ne vedem? - Păi, la școală, unde să...? - Pentru situații de genu` ăsta vin! - Vin eu la școală să îmi dați ăia ca să pot să rezolv, ca să poată să dea și ea în toamnă, că mai mult de atât nu am ce să fac! - Da, doamnă, da! - Bine! - Da, da, da!"

Întâlnirea nu a mai avut loc, însă, la școală, din cauză că diriginta s-a temut că va fi înregistrată.

prin telefon: mama elevei "- Mi-a dat banii! - Toți cei 600 de euro? - Toți cei 600 de euro!"

În scandalul mitei la bac din școala românească nu sunt implicate, însă, numai cadre didactice. În județul Dâmbovița Dâmbovița, un bărbat, membru al unei asociații de revoluționari, a fost reținut de polițiști, pe motiv că ar fi înșelat mai multe persoane, printre care și o elevă. Aceasta îl acuză pe bărbat că, în schimbul a 800 de euro, i-ar fi promis că va interveni pe lângă un angajat al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, pentru a o ajuta să promoveze bacalaureatul. Potrivit anchetatorilor, membrul asociației de revoluționari le-ar fi promis mai multor persoane că, în schimbul unor sume de bani, le va angaja la instituții publice din Dâmbovița.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Negocieri pentru moțiune ( 2 Septembrie 2021 )

  Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

 • Trei elevi, eliminați de la Evaluarea Națională ( 25 Iunie 2021 )

  Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...

 • A început Evaluarea Națională ( 22 Iunie 2021 )

  Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe. 

 • Festivitate de absolvire a elevilor de-a VIII-a, la Liceul Teoretic Național din București ( 12 Iunie 2021 )

  Momente emoționate, pentru absolvenții clasei a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic Național din București! La festivitatea de absolvire au participat elevi, cadre didactice, dar și părinții adolescenților...

 • Elevă agresată de colege, într-un liceu din Timișoara ( 9 Iunie 2021 )

  Caz grav de bullying, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara! O elevă cu nevoi speciale a fost agresată de către două colege, spre amuzamentul altor adolescenți, care asistau la scenă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2