Date companie
 
 
 
 

Scandal privind transferul elevilor, la Inspectoratul Școlar Prahova

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Septembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, scandal, control, minister, protest, transferuri, elevi, parinti, inspectorat, scolar
 

Transferul elevilor, motiv de scandal la Inspectoratul Școlar din Prahova! Peste 200 de dosare de transfer au fost anulate în prag de nou an școlar, după un control de la Ministerul Educației. Revoltați, părinții au făcut plângeri la Poliție. Ei susțin că s-a ajuns în situația în care nici măcar copiii cu probleme medicale grave nu au cum să se mute la o școală mai aproape de casă.

AMBIANȚE ”Copiii noștri plâng, copiii noștri sunt terminați psihic, plâng. Îi aducem și aici și să plângă și aici.”

Părinți spun că abia vineri au aflat că, luni, copiii lor vor începe cursurile la alte licee decât cele la care știau că trebuie să învețe.

AMBIANȚE ”De ce nu vine domnul inspector să stea de vorbă cu noi? Rugați-l să vină cu hârtia pe care a primit-o de la minister. Nu se poate așa ceva! Bătaie de joc!”

VOX ”E weekend! Luni trebuie să mergem la școală și noi nu știm unde să mergem cu copiii!”

În încurcătura din acte au fost prinși și elevi cu probleme de sănătate, dar și gemeni care, acum, sunt nevoiți să meargă la școli diferite.

VOX ”Un copil care are parapareză spastică, grad grav. Nu era vorba de liceu și ultimul liceu. Copilul nu se poate deplasa pe distanțe foarte mari.”

VOX ”Sunt transferată cu sora mea geamănă. Legea e în vigoare! Acum mi s-a spus că sunt transferată la liceul la care am fost repartizată inițial.”

În Prahova, în vară, s-au aprobat peste 250 de transferuri ale elevilor de clasa a IX-a. După un control de la minister, situația a fost reevaluată și multe decizii au fost anulate.

VOX ”Ni s-a solicitat să facem o reevaluare a acestor cereri. În toate situațiile urmărim să punem în practică exact criteriul de medie. În urma acestei analize, am păstrat 34 de situații care au fost rezolvate.”

Părinții nemulțumiți spun că vor protesta și luni, în cazul în care copiii lor nu se află pe lista inițială de transferuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la Sf. Parascheva ( 14 Octombrie 2020 )

  Incidente la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Unii credincioși i-au îmbrâncit și bruscat pe membrii forțelor de ordine și au încercat să ajungă în apropierea raclei cu moaște, care a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane.

 • Un copilaș a luat foc de la grătarul aprins de părinți ( 3 Octombrie 2020 )

  Un copil de patru ani, din județul Prahova, a suferit arsuri grave, în timp ce se afla cu părinții la un grătar. Nenorocirea s-a produs din cauză că părinții au turnat o substanță inflamabilă pe grătar, pentru a-l încinge...

 • Proteste în București și în alte orașe, din cauză că elevii trebuie să poarte măști la școală ( 20 Septembrie 2020 )

  Proteste, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală! Peste 300 de persoane s-au adunat în Piața Universității și circa 100 în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile impuse în școli de...

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Agresorii adolescenți din Târgu Jiu, cercetați sub control judiciar ( 10 Septembrie 2020 )

  Doi băieți, unul de 15 ani, celălalt de 18, și o fată de 15 ani din Târgu Jiu sunt cercetați sub control judiciar, după ce au atacat violent un adolescent din județul Vâlcea. Bătaia, care a avut loc în urmă cu trei luni, a fost filmată...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2