Date companie
 
 
 
 

Scandalul dezinfectanților Hexi Pharma ia amploare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Mai 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, spitale, perchezitii, ciolos, dragnea, iohannis, dezinfectanti, biocide, hexi, pharma, tolontan
 

Scandalul dezinfectanților ia amploare! Descinderi ale oamenilor legii în spitalele din țară, declarații din partea guvernanților, discursuri politicianiste, luări de poziție din partea reprezentanților societății civile, proteste în stradă! Polițiștii au făcut percheziții în 25 de spitale din București și în unități sanitare din 21 de județe, de unde au fost ridicate probe și înscrisuri. De asemenea, au fost efectuate percheziții și la locuința lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma și la mai multe clădiri care aparțin acestei firme. Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem pentru "zădărnicire a combaterii bolilor" și "falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse" în cazul dezinfectanților din spitale. Peste 150 de polițiști au luat probe importante din spitale și din locuințele celor implicați, perchezițiile fiind făcute sub coordonarea Parchetului General.

VOX "- Au fost polițiștii, au făcut percheziții? - Da! L-au așteptat să vină, polițiștii erau în civil."

În București, oamenii legii au ridicat probe și de la unități spitalicești de referință în sistemul sanitar, precum Spitalul Floreasca, Institutul ”Marius Nasta” sau Institutul de Ecdocrinologie”C.I. Parhon”. Reprezentanții Hexi Pharma au declarat că din punctul de vedere al societății, pacienții au fost în siguranță. Jurnalistul Cătălin Tolontan avertizează, însă, că în povestea dezinfectanților diluați nu este implicat numai producătoru Hexi Pharma.

prin telefon: CĂTĂLIN TOLONTAN, jurnalist "Sunt câteva spitale unde nu Hexi Pharma, alții sunt producători."

Mai mult, angajații de la compania lui Condrea ar fi cerut controale, dar revolta generală din ultimele zile s-a întors împotriva lor.

prin telefon: CĂTĂLIN TOLONTAN, jurnalist "Deocamdată cei de la Hexi Pharma sunt nevinovați. Era cererea angajaților dacă vreți, pentru că s-a ajuns la scene ca oamenii, avem informații din interiorul Hexi Pharma, să fie bătuți pe stradă, o femeie care venea la serviciu cu mașina inscripționată s-a oprit la stop, cineva i-a deschis ușa și a fost luată la bătaie, este inadmisibil."

Pe fondul extinderii scandalului dezinfectanților, liderul PSD, Liviu Dragnea, îi cere șefului statului să convoace de urgență CSAT pe criza din sănătate. Deocamdată, Klaus Iohannis preferă să comenteze pe Facebook această problemă. În postarea de vineri, șeful statului subliniază că soluțiile parțiale se dovedesc ineficiente în fața problemelor majore existente în sistemul sanitar și cere Ministerului Sănătății o analiză exactă și un plan clar de măsuri urgente. Între timp, premierul Dacian Cioloș a convocat o ședință la Palatul Victoria, ca să găsească soluții la cea mai mare criză a tehnocraților. Șeful Guvernului a declarat că a cerut Ministerului Sănătății să preleveze și să analizeze noi probe din toate spitalele din România, de această data fiind vizate toate produsele de dezinfecție.

DACIAN CIOLOȘ, premierul României "Vom testa produsele de dezinfecție la două niveluri: concentrație, dar și eficacitatea lor. Am cerut Ministerului Sănătății să se organizeze încât să asigure o prelevare de probe din toate spitalele. Toate produsele, indiferent de proveniența lor și de la toate spitalele din Romania."

În al doisprezecelea ceas, ministrul Sănătății a făcut publică lista spitalelor în care se folosesc dezinfectanți diluați. Iar datele sunt cutremurătoare: în 50 de spitale din țară apa chioară a ținut loc de dezinfectanți. Premierul Dacian Cioloș a anunțat deja că a cerut Ministerului Sănătății ca în ședința de Guvern de miercuri să vină cu un proiect de modificare a unei HG prin care să se crească exigența procedurii de control și monitorizare a biocidelor. El a mai anunțat că intenționează ca în cursul zilei de luni să organizeze o întâlnire cu un grup de experți provenind din sistemul de sănătate, dar și din afara lui ''pentru a avea o discuție mai amplă legată de măsurile ce pot fi luate pentru a îmbunătăți situația și, mai ales, pentru a recâștiga încrederea cetățenilor și a pacienților în sistem''.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mafia permiselor auto din România, destructurată ( 8 Iulie 2020 )

  Percheziții de amploare, în Capitală și în opt județe din țară! Oamenii legii au facut 61 de percheziții domiciliare la persoane suspectate de obținerea ilegală de permise de conducere. În urma cercetărilor, polițiștii...

 • Premierul Ludovic Orban, chemat să dea explicații în scandalul Unifarm ( 29 Iunie 2020 )

  Ludovic Orban, chemat în Parlament să dea explicații în legătură cu scandalul de la Unifarm! Senatorul PSD, Radu Oprea, a anunțat că social-democrații vor ca prim-ministrul să dea explicații în fața parlamentarilor...

 • Persoanele afectate de inundații, sprijinite de către autorități ( 24 Iunie 2020 )

  Șeful statului, îngrijorat din cauza inundațiilor care au făcut prăpăd în majoritatea regiunilor țării! Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate românilor afectați de efectele vremii nefavorabile și a dat asigurări că aceștia vor fi ajutați.

 • Angajați ai Aeroportului Otopeni, bănuiți că furau produse de lux din containere ( 18 Iunie 2020 )

  59 persoane, audiate în cazul produselor de lux furate din Aeroportul Otopeni! Mai mulți angajați sunt bănuiți că au furat produse alimentare, parfumuri, bijuterii și ceasuri destinate vânzării la bordul aeronavelor.

 • Liviu Dragnea rămâne după gratii ( 9 Iunie 2020 )

  O nouă cerere, o nouă respingere! Tribunalul București a respins ca nefondată, cererea prin care care fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a solicitat să fie eliberat din închisoare, pe motiv ca este deținut ilegal.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2