Date companie
 
 
 
 

Scandalul examenului de admitere la Medicină, pe cale să ajungă la instanță

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, bucuresti, farmacie, judecata, carol, candidati, admitere, medicina, umf, davila, revoltati
 

Acuzații grave, la adresa Universității de Medicină și Farmacie "Crol Davila" din București! Zeci de candidați contestă examenul de admitere, susținut săptămâna trecută, la facultățile din cadrul U.M.F. "Carol Davila". Reclamanții susțin că unele întrebări au fost formulate greșit, însă, la corectare, s-a urmărit baremul inițial. Candidații respinși la examen spun că vor da în judecată instituția de învățământ superior, dacă nu le sunt recorectate lucrările.

VOX "Fata mea este în situația tuturor candidatilor. Este revoltată! Toți copiii sunt revoltați! Există 10 întrebări greșite."

Candidații respinși susțin că, pentru întrebările cu două sau trei variante de răspuns, în grila de corectare era punctată o singură versiune.

VOX "Numai la biologie, vreo 14 întrebări, mi-a spus clar că sunt greșite. Clasamentul asta, ierarhizarea, nu-i făcută corect."

Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie din București susțin, însă, că, după ce au fost analizate toate întrebările, nu au fost constatate decât două greșeli de tehnoredactare. Așa că s-a luat decizia de acordare a câte două puncte din oficiu, tuturor candidaților.

VOX "Am solicitat ca grilele să fie facute publice. Dacă nu, ne vom adresa prin plângeri penale și vom da în judecată, cerând chiar despăgubiri."

prin telefon: prof. univ. dr. IOANEL SINESCU, rector, U.M.F "N-au cum să fie făcute publice atâta vreme cât ele țin de autonomia universitară."

Rectorul Universitații "Carol Davila" mai spune că, întrebările pe care mizează candidații nu ar fi făcut nicio diferență.

prin telefon: prof. univ. dr. IOANEL SINESCU, rector, U.M.F "Punctajul pentru ele nu schimba cu nimic ierarhia candidatilor."

VOX "Mai îmi trebuiau 3 puncte, ca să intru la facultate. Dacă pe alea le făceam, intram la buget chiar."

În urma petițiilor înaintate de candidați, ministrul delegat pentru Învățământ superior, Mihnea Costoiu, a anunțat că o comisie din cadrul ministerului va analiza, începând de săptămâna viitoare, modul în care s-a desfășurat examenul. Anul acesta, concurența, la Universitatea de Medicină și Farmacie din București, a fost cea mai mare, după anul 1989. Peste 4.500 de candidați s-au înscris la admitere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Negocieri pentru moțiune ( 2 Septembrie 2021 )

  Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

 • O nouă generație de absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare „Atlas” ( 26 Iunie 2021 )

  Ultima zi de școală, prima zi din viitor! O nouă generație de asistenți medical părăsește băncile Școlii „Atlas” din București, pregătită pentru a salva vieți. Festivitatea de absolvire a fost organizată...

 • Conferință pe tema securității, la Universitatea ”Carol I” ( 25 Iunie 2021 )

  ”România și noua dinamică a securității internaționale”! Este genericul sub care Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a organizat cea de-a șasea conferință științifică internațională privind securitatea...

 • Șofer agresat în trafic, în București ( 21 Iunie 2021 )

  Grav incident în trafic, în Capitală! Doi tineri au blocat o mașină și au distrus-o, chiar în mijlocul străzii. Agresorii, un bărbat și o femeie, lovesc automobilul cu picioarele și cu o crosă...

 • Festivitate de absolvire a elevilor de-a VIII-a, la Liceul Teoretic Național din București ( 12 Iunie 2021 )

  Momente emoționate, pentru absolvenții clasei a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic Național din București! La festivitatea de absolvire au participat elevi, cadre didactice, dar și părinții adolescenților...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2