Date companie
 
 
 
 

Scandalul furtului de focoase din tren ia amploare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : furt, ancheta, tren, jandarmi, audieri, motorina, Giurgiu, mecanic, armament, focoase
 

Informatii noi in cazul furtului de armament din tren, descoperit la Giurgiu. Potrivit anchetatorilor, este posibil ca focoasele sa fi disparut in timp ce trenul s-a oprit nejustificat. Mecanicul ar fi oprit trenul in localitatea Stanesti, pentru a comercializa niste bidoane de motorina. Stationare de la Stanesti nu era programata. Motorina destinata comercializarii a fost pregatita in oprirea de la Videle unde trenul a stationat cateva ore. Mai mult, anchetatorii au descoperit ca jandarmii s-au uitat la televizor, in loc sa pazeasca lazile cu componente militare. Cei zece jandarmi au fost audiati de procurorii Parchetului Militar la sediul Politiei Transporturi Feroviare. Tot la audieri au ajuns si mai multe persoane care se aflau la secerat în zona de unde se presupune cã au fost furate focoasele.

AMBIANTÃ "S-au terminat audierile? O informatie oficialã?..."

64 de focoase militare au disparut dintr-un tren incarcat cu componente militare, pazit de jandarmi, care a plecat sambata din Brasov cu destinatia Bulgaria. Disparitia armamentului a fost sesizata de jandarmi si de angajatii CFR, in Giurgiu, la granita cu Bulgaria. Desi fiecare vagon trebuia pãzit de doi jandarmi, întreg trenul format din 16 vagoane era pãzit de doar zece jandarmi. Pe traseu trenul a avut câteva opriri. Marfarul închiriat de la CFR a fost încãrcat sâmbãtã cu armament la Zãrnesti. Fabrica militarã din judetul Brasov este una dintre cele mai importante din România si totodatã cel mai mare producãtor de focoase pentru rachete din tarã, inclusiv cele sol-sol si aer-sol. Potrivit reprezentantilor Jandarmeriei, focoasele furate pot fi periculoase doar daca sunt ansamblate cu alte componente. Componentele militare erau destinatate unei firme private si nu armatei bulgare, a anuntat, duminica, ministerul bulgar al Apararii, fara a da numele companiei. Parchetul Militar din Romania a anuntat, luni, ca a inceput urmarirea penala in rem pentru furt calificat si rupere de sigiliu. Între timp, politia a dispus filtre în tot judetul Giurgiu. Fostul ministru al apãrãrii Sorin Frunzãverde catalogheazã furtul focoaselor ca fiind o neglijenta.

SORIN FRUNZÃVERDE, fost ministru al Apãrãrii "Cred cã este si multã neglijentã din partea celor care trebuiau sã pãzeascã si cred cã jandarmenria va fi în stare sã ia mãsurile necesare, destul de rar se întamplã astfel de lucruri. Sã pierzi sau sã se fure echipamente militare reprezinã o situatie periculoasã."

Sorin Frunzaverde este singurul lider al partidului aflat la putere, care a comentat cazul. Premierul Emil Boc nu a facut niciun comentariu pe marginea furtului de armament.

AMBIANTÃ -Ati cerut un raport în privinta disparitiei focoaselor? ..."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2