Date companie
 
 
 
 

Scandalul înregistrărilor cu șefa DNA pune pe jar autoritățile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iunie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, sedinta, petrescu, kovesi, inregistrari, grindeanu, procurori dna
 

Un nou front în războiul politic din România, după ce în spațiul public au apărut înregistrări explozive de la o ședință a șefei DNA Laura Codruța Kovesi cu procurorii anticorupție. În înregistrare, Kovesi le reproșează subalternilor că nu își fac treaba, că "de cinci săptămâni nimeni nu a învinuit pe nimeni în DNA", iar cine s-a speriat sau nu are chef de muncă să plece. Kovesi mai spune că și-ar fi dorit ca după decizia CCR privind ancheta declanșată în cazul OUG 13 DNA să iasă "cu un dosar, cu un ministru" sau măcar cu un dosar important. Într-o altă înregistrare, Laura Codruța Kovesi, i-ar spune procurorului Jean Uncheșelu că își dorește să "ajungă mai repede" la "domnul premier” care a semnat "contractele cu casele". În replică, purtatorul de cuvânt al guvernului, Alina Petrescu, a declarat că premierul Sorin Grindeanu nu a avut nici o legătură cu dosarul DNA în care este vehiculat numele acestuia.

ALINA PETRESCU, purtător de cuvânt al Guvernului "Se încearcă legarea premierului de acest dosar celebru de la Timișoara. Ceea ce vă pot spune este că Sorin Grindeanu a fost viceprimar în perioada 2004-2008, dar nu a avut nicio legatură cu partea de patrimoniu, a fost viceprimar pe probleme de direcție tehnică, de care țin aspecte precum drumurile, energia."

După difuzarea înregistrărilor, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că oamenii politici sunt ținte pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și a cerut arestarea acesteia.

TRAIAN BĂSESCU, fost președinte al României "Femeia asta trebuie arestată pe loc. Trebuie încătușată, trimisă la beci si, pe urmă, procurorii care au fost obligați, să vină martori. M-am păcălit când am numit-o! Această femeie este o eroare a justiției, care sacrifică vieți, oameni, pentru propriul ei postament."

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat pentru news.ro că înregistrarea cu Laura Codruța Kovesi conține "fragmente" rostite de procurorul șef al DNA în mod public sau la diverse ședințe, iar între acele declarații sunt intercalate sintagme care nu îi aparțin lui Kovesi și care sunt menite să distorsioneze grav conținutul celor spuse. Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările, pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârșirea vreunei abateri disciplinare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2