Date companie
 
 
 
 

Scandalul polițistului pedofil provoacă demiteri și anchete disciplinare în Poliția Română

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Ianuarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : demitere, politia, evaluare, pedofil, ministrul, interne, romana, teste, carmen, dan, interimar, psihologic, despescu, ionita, disciplinar
 

Cutremur în Ministerul Afacerilor Interne, după scandalul polițistului pedofil! Ministrul Carmen Dan a cerut demiterea șefului Poliției Române, chestor Bogdan Despescu, și înlocuirea lui, ca șef interimar, cu directorul Direcției Generale Anticorupție din MAI, chestorul principal de poliție Cătălin Alexandru Ioniță. Ea a spus că este este total nemulțumită de explicațiile pe care le-a primit din partea Poliției Române în cazul polițistului acuzat de agresiuni sexuale și consideră insuficiente măsurile anunțate. De asemenea, Carmen Dan a afirmat că testele psihologice folosite pentru evaluarea polițiștilor nu au licențe și a solicitat refacerea întregii proceduri de testare.

CARMEN DAN, ministrul Afacerilor Interne "Am aflat și că testările psihologice nu sunt relevante. După atâția ani descoperim că această superficialitate a făcut să existe în sistem. Eu nu am schimbat oameni de dragul schimbării. Această atitudine nu poare fi tolerată. Eu mă declar total nemulțumită de explicații și am senzația că este o lipsă de asumare și responsabilitate."

Primul care a fost demis este șeful direct al polițistului pedofil. Este vorba de comisarul șef Emanuel Vornicu, care conducea Serviciul Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2 și 6 din cadrul Brigăzii Rutiere Totodată, șefii de schimb și psihologul unității din care făcea parte agresorul sunt cercetați disciplinar.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter  "Carmen Dan este nemulțumită și de faptul că agresorul a fost menținut în Poliție, deși era suspect încă din 2009. Totodată, în ciuda faptului că polițistul pedofil era folosit drept șofer de șeful său, el figura ca agent rutier și acorda amenzi, ultimul proces verbal fiind încheiat în luna decembrie a anului trecut."

Pe de altă parte, ministrul de Interne a spus că se așteaptă ca șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș, precum și șeful de la Control Intern al Brigăzii Rutiere "să facă un pas în spate" și a cerut curaj personalului de la resurse umane pentru a sesiza devierile comportamentale ale polițiștilor intrați în sistem.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2