Date companie
 
 
 
 

Scandalul șpăgii de la CFR ia amploare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cfr, controale, anchetatori
 

Aproximativ 200 de angajați CFR din București, Iași, Craiova, Constanța și Cluj vor trebui să dea socoteală în fața anchetatorilor, în scandalul șpăgilor încasate de controlorii de bilete. Noaptea trecută, polițiștii și procurorii brașoveni au ridicat un alt controlor acuzat de luare de mită.

AMBIANȚĂ polițiști și conductor acuzat: "- De ce v-au luat? Ați făcut ceva greșit? Nu cred...Nu știți de ce sunteți ridicat? (...) -De ce nu vă vedeți de treaba dumneavoastră? E mai frumos așa, nu? E adevărat că în CFR se obține șpagă."

În imaginile filmate pe parcursul flagrantelor se vede cum controlorii CFR primesc bani de la ofițerii sub acoperire, uneori în văzul celorlalți călători. Nici măcar nu se sfiau să-și numere banii primiți ca șpagă, în public. Nașii împărțeau apoi sumele obținute, cu angajații CFR care făceau supracontrolul. O parte din bani ajungea chiar mai sus. Asupra ceferiștilor au fost găsite sume importante de bani.

AMBIANȚĂ: "E numai atât. Cu această sumă de bani... Despre ce e vorba? Ați zis că nu mai aveți nicio sumă de bani asupra dumneavoastră."

AMBIANȚĂ: Filmati ce s-a scos!

Unii dintre controlori ascunseseră banii în coșurile de gunoi.

AMBIANȚĂ: "Un fișic de bănuți. Nu, imposibil. Nu cred. Ce avem noi aici?"

AMBIANȚĂ: "Ai cui sunt ăștia? E o zi bună. Nu știu."

Angajații care se ocupau de supracontrol mergeau la trei chioșcuri din Gara de Nord din București, de unde cumpărau reviste sau cafea cu 150-200 de lei. Banii în plus ajungeau la revizorii și directorii CFR Călători, care au fost duși, joi, la audieri de procurorii de la Parchetul din Brașov. Anchetatorii spun că șpăgile din ultimul an și jumătate depășește 200 de milioane de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Fostul jucător la CFR Cluj, Gabriel Mureșan, candidat PNL la Primăria Apold ( 23 August 2020 )

  Fostul fotbalist la CFR Cluj, Gabriel Mureșan, candidat PNL la Primăria comunei Apold din județul Mureș! Fost sportiv de performanță, la ora actuală, antreprenor, Gabriel Mureșan are o planuri mari pentru Apold, acolo...

 • Locuitorii din Beiuș, revoltați din cauza desființării unei treceri peste calea ferată ( 8 Februarie 2020 )

  Desființarea unei treceri de pietoni peste calea ferată a stârnit revoltă în Beiuș, județul Bihor! În ciuda vremii nefavorabile, localnicii din cartierul Fabrica de mobilă s-au adunat în locul în care, în urmă cu două luni, a fost...

 • Ministrul Finanțelor anunță controale la Primăria Capitalei ( 28 Ianuarie 2020 )

  Război între Ministerul Finanțelor și Primăria Capitalei! Florin Cîțu, șeful de la Finanțe, a anunțat că va dispune o inspecție economico-financiară la Primăria Municipiului București, precum și la companiile municipale aflate în subordine.

 • Grevă spontană, în depourile CFR ( 16 Ianuarie 2020 )

  Grevă spontană la depourile CFR! Sindicaliștii au protestat, nemulțumiți de transferul către CFR și pe salarii mai mici. Călătorii din peste 10 județe au fost afectați, 19 trenuri fiind blocate pe șine timp de câteva ore.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2