Date companie
 
 
 
 

Schimbările din Educație irită sindicatele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, profesori, elevi, educatie, concediul, ministru, andronescu, nistor, ordin, fizca
 

Controverse între Ministerul Educației și sindicatele din domeniu! Un proiect de ordin de ministru, care prevede scoaterea orelor de Educație fizică de la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a și înlocuirea lor cu ore de „Joc și mișcare” și „Muzică și mișcare” i-a pus pe jar pe profesori. În urma acestei modificări, ar dispărea în total cinci ore de Educație Fizică predate de profesorii de sport, ore care ar urma să se transfere pur și simplu la materia "Joc și mișcare", predată de învățătoare.

ANA IACUB, reporter "Modificarea vine în contextul în care cadrele didactice și părinții au dat semnale în legătură cu dificultățile de adaptare a copiilor în primii ani de școală la disciplina Educație fizică. Aceasta ar însemna ca profesorul de educație fizică nu mai are posibilitate de a desfășura ore la nivelul acestor clase."

Acest proiect a stârnit nemulțumirea reprezentanților profesorilor, care au cerut retragerea lui. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a declarat însă că nu a văzut proiectul de ordin și că nu ar accepta o astfel de propunere. Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, Marius Nistor, a declarat că a primit toate proiectele de ordin de la Ministerul Educației, și și-a exprimat uimirea cu privire la declarația Ecaterinei Andronescu.

prin telefon: MARIUS NISTOR, președinte, Federația „Spiru Haret“ “Este stupefiant pentru opinia publică și pentru noi să aflăm că Ministrul Educației nu știa de ce apare pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social care va avea loc mâine. Cei care au venit cu această inițiativă, fără cunoștința ministrului, au studiat legea educației naționale? Au studiat că în legea educației se vorbește despre educația de sănătate? Cunosc, în momentul de față, că ne confruntăm cu o creștere dramatică a obezității infantilă? Și că orele de educație fizică care au fost introduse cu ani în urmă au reprezentat un adevărat beneficiu?”

Un alt proiect care stârnește controverse privește modificarea structurii anului școlar.

telefon: MARIUS NISTOR, președinte, Federația „Spiru Haret“  “Apare o problemă foarte importantă. Vom avea două semestre care vor fi disproporționate. Un semestru de 14 săptămâni și un semestru de 21 de săptămâni.”

Sindicaliștii critică și proiectul privind concediul de odihnă al cadrelor didactice, conform căruia profesorii, directorii școlilor și inspectorii vor trebui să-și planifice concediile din timp și să le efectueze pe parcursul vacanțelor școlare. De asemenea, directorilor li se taie din perioada concediului.
 
prin telefon: MARIUS NISTOR, președinte, Federația „Spiru Haret“ “Lucrul acesta este inadmisibil. Este ca și cum ai considera că directorii nu mai sunt cadre didactice. Deci înseamnă că directorii nu au contact cu elevii. Vor avea birourile undeva prin afara școlii și, pe urmă, venim și le cerem performanță.”

Reprezentanții sindicaliștilor cer retragerea proiectelor propuse de Ministerul Educației. Ei vor merge mâine în audiență la ministru.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2