Date companie
 
 
 
 

Schiorul de 19 ani, decedat pe pârtia Șuior, nu purta echipament de protecție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : viata, tanar, schi, partie, masivul, echipament, schior, suior, mogosa
 

Tânărul care și-a pierdut viața, sâmbătă, pe pârtia de schi din localitatea maramureșeană Șuior avea doar 19 ani. Bărbatul a făcut o manevră greșită, după care a pierdut controlul direcției și s-a izbit cu capul de un copac aflat pe marginea pârtiei. Potrivit martorilor, acesta nu a avut nicio șansă de salvare, pentru că nu purta echipament de protecție.

prin telefon: BALKO ZOLTAN, director medical, Ambulanță Maramureș "Imediat după impact, pe pârtie, s-a încercat să i se acorde primul ajutor. De la Baia Mare, a fost chemat un echipaj cu medic, dar tânărul era deja decedat. Avea leziuni incompatibile cu viața."

VOX "E pantă abruptă. Se poate întâmpla. Dacă pierzi controlul, e ușor să ajungi jos."

VOX "A venit cu o viteză foarte mare și, probabil, la baza pârtiei, a intrat într-un copac. Nu pot să vă spun exact. Gheață, se formează pe pârtie, mai ales de dimineață, indiferent cum se nivelează pârtia, se poate forma și gheață."

Amplasate pe versantul nordic al Masivului Mogoșa, pârtiile de schi de la Șuior sunt cotate cu dificultate medie și au o lungime de 3.600 de metri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tânărul dispărut în lacul Zetea, găsit înecat după o oră de căutări ( 28 Iunie 2021 )

  Un tânăr de 20 de ani s-a înecat, duminică, în lacul de acumulare Zetea din județul Harghita. El se afla la scăldat și, la un moment dat, a dispărut în apă. Căutările au durat circa o oră, din cauză...

 • Accident mortal în localitatea Muntele Rece, județul Cluj ( 13 Iunie 2021 )

  Accident mortal, în această dimineață, în jurul orei 04:30, în localitatea Muntele Rece, județul Cluj! Un tânăr în vârstă de 20 de ani a murit, după ce mașina sa a căzut într-o râpă de 150 de metri.

 • Stâna de Vale, locul ideal pentru vacanță ( 7 Martie 2021 )

  Primăvara și-a intrat în drepturi, iar practicarea sporturilor de iarnă, în majoritatea stațiunilor montane de la noi, nu este favorizată de vremea caldă specifică acestei perioade. Cu toate acestea, pârtiile din Stâna de Vale sunt numai bune pentru schi.

 • Un tânăr a murit, după ce s-a aruncat de pe acoperișul unui cămin studențesc din București ( 5 Martie 2021 )

  Un tânăr în vârstă de 22 de ani s-a aruncat în gol, de pe acoperișul căminului studențesc în care locuia, în București. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, tânărul nu a putut fi salvat.

 • Magia zăpezii, la Stâna de Vale ( 21 Februarie 2021 )

  Dacă pe pârtiile din alte stațiuni sunt înregistrate valuri de accidente, la Stâna de Vale, în județul Bihor, condițiile de pe pârtii permit desfășurarea în condiții de siguranță a sporturilor de iarnă. Mai mult, dacă, în alte zone...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2