Date companie
 
 
 
 

Școala altfel, la Palatul Brâncovenesc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vizita, elevi, Scoala Altfel
 

Elevii au intrat de luni, in saptamana "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", săptămână dedicată activitaților extracurriculare si extrașcolare. Timp de 7 zile copiii au ocazia atât sa se recreeze la teatru, film, sau evenimente sportive , cat și să afle lucruri noi prin vizite la muzee sau așezăminte culturale. Elevii școlii gimnaziale numarul 59 din capitală au profitat de această ocazie și au vizitat Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, situat la 45 de kilometri de capitală. Aici au aflat lucruri interesante despre marele domnitor martir Constantin Brâncoveanu, de la moartea căruia se împlinesc anul acesta 300 de ani. Spre finalul excursiei, elevii s-au putut bucura de natură, au invățat primele lecții de echitație si au facut sport.

MIHAELA CAMELIA, elevă: "A fost o excursie foarte frumoasă și nu știam că atât de aproape de București este Palatul Brâncovenesc, a fost foarte interesant."

ERIC, elev: "A fost o excursie foarte frumoaasă la Palatul Brâncovenesc unde am putut vedea arhitectura brâncovenească, am putut invăța foarte multe lucruri despre Constantin Brâncoveanu, a fost o excursie foarte antrenantă, am văzut cai, am făcut echitație, am tras cu arcul.

LOREDANA TODEA, PR manager: "Ne bucurăm foarte mult de vizita acestor minunați copii în cadrul săptămânii altfel în cadrul resortului nostru situat aproape de București în satul Pitaru loc cu o încărcătură istorică dar și culturală deosebită, să nu uitam că aici s-a născut pictorul Nicolae Grigorescu și a locuit domnitorul Constantin Brâncoveanu."

Construit in anul 1698 de catre Constantin Brâncoveanu, pe locul unei curți boieresti din județul Dambovița, in localitatea Potlogi, Palatul Brâncovenesc aduce aminte de vremurile prospere din aceasta zona. Voievodul a daruit palatul fiului sau, Constantin. In momentul costructiei, palatul facea parte dintr-o curte, care detinea alaturi de acesta ruinele unor dependinte si Biserica Sfantul Dimitrie, care a fost zidita in anii 1683-1684. Palatul era impodobit cu decoruri speciale realizate in piatra sculptata sub forma de ghirlande din frunza de acant, crin, garoafa orientala sau lalele. In interior, camerele erau ornamentate cu modele florale, inspirate din cultura turco-persana.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Masă caldă pentru școlari, în planul Ministerului Educației ( 26 Decembrie 2019 )

  În planul Ministerului Educației, masă caldă pentru școlari! Proiectul de  ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, a fost pus în dezbatere publică. Potrivit prevederilor...

 • Testele PISA: Analfabetismul funcțional a ajuns la 44% ( 3 Decembrie 2019 )

  Situație îngrijorătoare pentru România! Analfabetismul funcțional în țara noastră a crescut la 44%, de la 39%, acum patru ani. Așa arată testele PISA 2018 - Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor, dezvoltat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este cel mai slab punctaj înregistrat de România la testele PISA la care a participat, în 2009, 2012, 2015 și 2018, și, totodată cel mai slab rezultat din Uniunea Europeană.

 • Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală ( 26 Noiembrie 2019 )

  Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic...

 • Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București ( 25 Noiembrie 2019 )

  Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

 • Ar putea fi permis, în curând, accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5 ( 22 Noiembrie 2019 )

  O nouă perspectivă pentru elevi! Ministerul Educației supune dezbaterii publice un proiect menit să modifice un ordin al fostului ministru, care interzicea accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5. Astfel, potrivit noilor...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2