Date companie
 
 
 
 

Școală reabilitată eco

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Scoala reabilitata Baicoi
 

O nouă școală modernizată prin programul România Eficientă a fost inaugurată în orașul Băicoi, județul Prahova. Investiția totală în acest proiect se ridică la aproximativ 1,6 milioane de euro și a fost susținută de mai multe companii private. Această renovare va permite elevilor și profesorilor să beneficieze de condiții optime pentru performanță școlară, într-o clădire modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător, o construcție practic nouă.

RADU DUDĂU, director Energy Policy Group

"În doar 6 luni de zile toată această construcție laborioasă, instalare de termosisteme, schimbare completă de tâmplărie, uși, sistem modern de ventilație interioară, toate instalațiile schimbate. Nu am menționat finisajele care au fost realizate integral, inclusiv băi grupuri sanitare."

CHRISTINA VERCHERE, co-finanțator program

"Este un program pentru care suntem foarte mândri că am participat la el. Suntem foarte focusați pe eficiența energiei în toată țara. Am ales să ne concentrăm atenția pe școli și pe reabilitarea acestora, aceasta fiind cea de-a doua pe care am realizat-o."

ELVIRA CAZAN, director Școala Gimnazială Liliești

"Ne bucurăm că am beneficiat de acest proiect care a schimbat cu totul înfățișarea și mediul în care se vor întoarce elevii noștri. Acum vor beneficia de condiții optime de la dotările pe care le vedeți în spatele nostru, de ultimă generație, aparatură care face ca mediul ambiant să fie în permanență purificat."

Școala Gimnazială Liliești beneficiază de un nou sistem de cinci pompe de căldură și de 30 de panouri fotovoltaice. Acestea vor asigura reducerea cu până la 60% a consumului anual de energie pentru încălzirea clădirii. Este a doua școală reabilitată prin programul România Eficientă. Anul trecut, în luna aprilie, au fost finalizate lucrările de reabilitare la Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești.


Școală reabilitată eco

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2