Date companie
 
 
 
 

Scoli premiate la "Eco-Schools"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoli, ecologisti, mediu
 

Peste 350 de școli din întreaga țară, evaluate în anul scolar 2010/2011, au primit Certificate de Participare la Programele «Eco-Schools» și Steagul Verde, simbolul ecologiștilor.

prof.dr. CORNELIA DINCA, presed., C.C.D.G.: "Desfasuram in Romania 4 proiecte programul Eco-scoala sa învățăm despre pădure, tineri reporteri pentru mediu și programul "Blue flag", care este destinat plajelor pentru un management eficient. "

prof. univ. dr. MARIA PATROESCU, presed. de onoare, C.C.D.G.: " Prin comitetul Eco-scoala elevii participă direct la implementarea programului și în același timp promovează programul în randul adulților și în rândul comunităților locale și în rândul elevilor din alte școli."

Eco-Schools este un program pentru managementul mediului și certificarea școlilor care-l implementează. Coordonat la nivel internațional de Fundația de Educație pentru Mediul Înconjurător, programul reunește 68 de organizații din 58 de țări, care acționează pentru dezvoltare durabilă în educație. Anul trecut, 48 de țări au implementat Programul mondial ECO-Școala. Pe plan mondial, programul este susținut de Uniunea Europeană și UNEP. Programul Eco-Școala a debutat, în anul 1994, ca program-pilot. Astăzi, participă 32.156 școli din lume, dintre care 9.898 dețin Certificatul de Eco-Școală și Steagul Verde.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2