Date companie
 
 
 
 

Școli și grădinițe închise din cauza gripei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, scoli, gripa, gradinite
 

Școlile și grădinițele din București, afectate de creșterea numărului îmbolnăvirilor de gripă! În nouă școli și grădinițe au fost suspendate cursurile unor clase, pentru trei zile, începând de astăzi, în scopul prevenirii extinderii virusului gripal.

prin telefon: ROXANA CERCEL, purtător de cuvânt, I.S.M.B. „Conform centralizării Direcției de Sănătate Publică, s-au confirmat cazuri de gripă care au necesitat suspendarea cursurilor la anumite clase în nouă unități școlare. Situația numerică a copiilor nu o cunoaștem în acest moment. Așteptăm niște precizări de la Direcția de Sănătate Publică. Dumnealor ne spun câte cazuri au însumat până în momentul acesta.”

Începând de astăzi, timp de trei zile, cursurile sunt suspendate în câte o clasă dintr-o școală din Sectorul 3, una din Sectorul 1 și din patru școli din Sectorul 6 al Capitalei. De asemenea, este suspendată activitatea la câte o grupă dintr-o grădiniță din Sectorul 1 și o grădiniță din Sectorul 6 și, integral, la o unitate preșcolară din Sectorul 3.

prin telefon: ROXANA CERCEL, purtător de cuvânt, I.S.M.B. „Precizez că suspendarea cursurilor s-a făcut pe anumite clase, nu integral în cele 9 unități de învățământ. Într-un singur caz, la grădinița 68, din sectorul 3, cursurile s-au suspendat integral pentru că s-au identificat cazuri de gripă la mai multe clase.

În timpul celor trei zile, se dezinfectează sălile de clasă conform recomandărilor D.S.P.. Familiile copiilor sunt rugate să trimită școlilor și grădinițelor diagnosticul de gripă, atunci când există. După ce primesc diagnosticul oficial, unitățile de învățământ pot lua măsurile de dezinfectare necesare în aceste cazuri.

COSMINA STOIAN, reporter „Câteva simptome fac diferența dintre gripă și o răceală serioasă. Temperatura foarte mare, care ajunge la 39-40 de grade Celsius, și durerile musculare mari sunt specifice gripei. Medicii reamintesc faptul că nu se recomandă în niciun caz tratarea cu antibiotic a gripei, deoarece este provocată de virus, iar antibioticul are efect doar în anihilarea bacteriilor.”

La nivelul țării, Ministerul Educației nu are, până în acest moment, o situație centralizată privind situația îmbolnăvirilor de gripă din școli. Direcțiile de sănătate publică sunt cele care contorizează numărul de îmbolnăviri de gripă, deoarece primesc în timp real informațiile de la spitale.


Școli și grădinițe închise din cauza gripei

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 • Liviu Dragnea, tot după gratii ( 18 Februarie 2020 )

  Nu se întrevede nicio portiță de scăpare din închisoare, în cazul lui Liviu Dragnea. Instanța Tribunalului București a decis, astăzi, ca a patra cerere de eliberare din închisoare a fostului lider PSD să fie trimisă la Inalta...

 • Ceartă pe garduri ( 11 Februarie 2020 )

  Gardurile care delimitează linia tramvaielor de banda de circulație a mașinilor, în București, motiv de ceartă între premierul desemnat Ludovic Orban și primarul general al Capitalei! 

 • Ochelari de vedere gratuiți, pentru copiii din București ( 9 Februarie 2020 )

  Primarul Capitalei, Gabriela Firea, promite subvenții pentru copiii din București care au nevoie de ochelari. Edilul a anunța că, "în ciuda dificultăților financiare", va aloca peste 2 milioane de lei noului program de gratuități...

 • Truse de supraviețuire gratuite, pentru locatarii clădirilor cu bulină ( 9 Februarie 2020 )

  Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2