Date companie
 
 
 
 

Școli și grădinițe închise din cauza gripei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, scoli, gripa, gradinite
 

Școlile și grădinițele din București, afectate de creșterea numărului îmbolnăvirilor de gripă! În nouă școli și grădinițe au fost suspendate cursurile unor clase, pentru trei zile, începând de astăzi, în scopul prevenirii extinderii virusului gripal.

prin telefon: ROXANA CERCEL, purtător de cuvânt, I.S.M.B. „Conform centralizării Direcției de Sănătate Publică, s-au confirmat cazuri de gripă care au necesitat suspendarea cursurilor la anumite clase în nouă unități școlare. Situația numerică a copiilor nu o cunoaștem în acest moment. Așteptăm niște precizări de la Direcția de Sănătate Publică. Dumnealor ne spun câte cazuri au însumat până în momentul acesta.”

Începând de astăzi, timp de trei zile, cursurile sunt suspendate în câte o clasă dintr-o școală din Sectorul 3, una din Sectorul 1 și din patru școli din Sectorul 6 al Capitalei. De asemenea, este suspendată activitatea la câte o grupă dintr-o grădiniță din Sectorul 1 și o grădiniță din Sectorul 6 și, integral, la o unitate preșcolară din Sectorul 3.

prin telefon: ROXANA CERCEL, purtător de cuvânt, I.S.M.B. „Precizez că suspendarea cursurilor s-a făcut pe anumite clase, nu integral în cele 9 unități de învățământ. Într-un singur caz, la grădinița 68, din sectorul 3, cursurile s-au suspendat integral pentru că s-au identificat cazuri de gripă la mai multe clase.

În timpul celor trei zile, se dezinfectează sălile de clasă conform recomandărilor D.S.P.. Familiile copiilor sunt rugate să trimită școlilor și grădinițelor diagnosticul de gripă, atunci când există. După ce primesc diagnosticul oficial, unitățile de învățământ pot lua măsurile de dezinfectare necesare în aceste cazuri.

COSMINA STOIAN, reporter „Câteva simptome fac diferența dintre gripă și o răceală serioasă. Temperatura foarte mare, care ajunge la 39-40 de grade Celsius, și durerile musculare mari sunt specifice gripei. Medicii reamintesc faptul că nu se recomandă în niciun caz tratarea cu antibiotic a gripei, deoarece este provocată de virus, iar antibioticul are efect doar în anihilarea bacteriilor.”

La nivelul țării, Ministerul Educației nu are, până în acest moment, o situație centralizată privind situația îmbolnăvirilor de gripă din școli. Direcțiile de sănătate publică sunt cele care contorizează numărul de îmbolnăviri de gripă, deoarece primesc în timp real informațiile de la spitale.


Școli și grădinițe închise din cauza gripei

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2