Date companie
 
 
 
 

Școli și grădinițe închise din cauza gripei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, scoli, gripa, gradinite
 

Școlile și grădinițele din București, afectate de creșterea numărului îmbolnăvirilor de gripă! În nouă școli și grădinițe au fost suspendate cursurile unor clase, pentru trei zile, începând de astăzi, în scopul prevenirii extinderii virusului gripal.

prin telefon: ROXANA CERCEL, purtător de cuvânt, I.S.M.B. „Conform centralizării Direcției de Sănătate Publică, s-au confirmat cazuri de gripă care au necesitat suspendarea cursurilor la anumite clase în nouă unități școlare. Situația numerică a copiilor nu o cunoaștem în acest moment. Așteptăm niște precizări de la Direcția de Sănătate Publică. Dumnealor ne spun câte cazuri au însumat până în momentul acesta.”

Începând de astăzi, timp de trei zile, cursurile sunt suspendate în câte o clasă dintr-o școală din Sectorul 3, una din Sectorul 1 și din patru școli din Sectorul 6 al Capitalei. De asemenea, este suspendată activitatea la câte o grupă dintr-o grădiniță din Sectorul 1 și o grădiniță din Sectorul 6 și, integral, la o unitate preșcolară din Sectorul 3.

prin telefon: ROXANA CERCEL, purtător de cuvânt, I.S.M.B. „Precizez că suspendarea cursurilor s-a făcut pe anumite clase, nu integral în cele 9 unități de învățământ. Într-un singur caz, la grădinița 68, din sectorul 3, cursurile s-au suspendat integral pentru că s-au identificat cazuri de gripă la mai multe clase.

În timpul celor trei zile, se dezinfectează sălile de clasă conform recomandărilor D.S.P.. Familiile copiilor sunt rugate să trimită școlilor și grădinițelor diagnosticul de gripă, atunci când există. După ce primesc diagnosticul oficial, unitățile de învățământ pot lua măsurile de dezinfectare necesare în aceste cazuri.

COSMINA STOIAN, reporter „Câteva simptome fac diferența dintre gripă și o răceală serioasă. Temperatura foarte mare, care ajunge la 39-40 de grade Celsius, și durerile musculare mari sunt specifice gripei. Medicii reamintesc faptul că nu se recomandă în niciun caz tratarea cu antibiotic a gripei, deoarece este provocată de virus, iar antibioticul are efect doar în anihilarea bacteriilor.”

La nivelul țării, Ministerul Educației nu are, până în acest moment, o situație centralizată privind situația îmbolnăvirilor de gripă din școli. Direcțiile de sănătate publică sunt cele care contorizează numărul de îmbolnăviri de gripă, deoarece primesc în timp real informațiile de la spitale.


Școli și grădinițe închise din cauza gripei

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Unități-pilot experimentale, în rețeaua școlară ( 17 Iulie 2020 )

  Guvernul României a aprobat funcționarea unitatilor de învățământ cu statut de unităti-pilot, experimentale și de aplicație. La începerea noului an școlar, aceste unități vor pune în aplicare și vor evalua...

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Excursie la fermă, pentru relaxare în aer liber și hrană sănătoasă ( 12 Iulie 2020 )

  Unde își pot petrece timpul liber bucureștenii care nu vor să stea ore întregi în trafic, pe drumul spre mare ori spre munte? În apropierea Capitalei există zone frumoase, amenajate pentru relaxare și distracție, unde...

 • Moarte suspectă, în Centrul Vechi ( 29 Iunie 2020 )

  Moarte suspectă, în Centrul Vechi al Bucureștiului! În jurul orei 21:00, trecătorii prin zonă au semnalat la 112 faptul că un bărbat furios distruge o terasă și că se aruncă în fața mașinilor. Bărbatul în vârstă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2