Anul școlar bate la ușă, așa că elevii își înnoiesc garderoba cu uniformele personalizate agreate de fiecare instituție de învățământ în parte. Toate școlile au renunțat la tradiționalele sarafane, costume și cămăși cu pătrățele și au impus uniforme cu imprimeu pepit sau în carouri mari. Croitorii își freacă mâinile de bucurie, când văd numărul mare de solicitări. La polul opus, însă, părinții se văd nevoiți să facă o cheltuială în plus.
AMBIANȚĂ (croitoreasă care coase): "Nu se lucrează chiar așa de ușor. (...) O vestă se face în două-trei ore și la fel și un pantalon."
VOX elev: "- Ți-ar fi plăcut să te duci în blugi și tricou, la școală? - Nu. - De ce, îți place uniforma? - Pentru că îmi place, e de școală. - Ca toți elevii să fie la fel? - Da."
DANA INOCĂ, șef croitorie: "Se întâmplã des, în timpul anului, ca uniforma să aibă probleme. Intră în clanță, tivul și-l desfac singuri, câteodată. (...) Se dă drumul la pantaloni, când se îngrașă copilul, că am rezerve mereu."
Pentru unii părinți, prețul este destul de mare. Uniforma pentru fetițe ajunge la aproximativ 160 de lei, în timp ce pantalonul și vesta pentru băieți, costă în jur de 80 de lei.
VOX: "Ținând cont că e dintr-un material bunicel, prețul e... acceptabil, dar, comparativ cu o uniformă normală, e destul de mare."
VOX: "50 de RON pe sarafan și 25 de ron pe bluziță. (...) Mi se pare foarte scump, în condițiile în care unui copil trebuie să-i schimbi cămășuța în fiecare zi."
Uniforma clasică, cu cămașă în pătrățele și șorț albastru, s-a păstrat în puține școli. Prețul acesteia ajunge la maximum 40 de lei.
"Un copac, o șansă la un viitor mai verde"! Asociația "Butoiașul cu Zâmbete a lansat un un proiect de responsabilitate socială corporativă prin care pomii și copacii vor prinde rădăcini în curțile școlilor din România.
Incendiu la o școală aflată în renovare din comuna Valea Mare, județul Vâlcea! Un muncitor a suferit arsuri la față. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Porți deschise la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Zeci de părinți au venit să viziteze instituția de învățământ, alături de copii. Adulții și cei mici au fost atrași de noile dotări ale școlii. Cadrele didactice bine pregătite rămân însă principalul atu al unității de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei.
La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019