Date companie
 
 
 
 

Scolile si gradinitele din Dambovita, vechi si degradate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reabilitare, dambovita, bani, scoli, copii, gradinite
 

Mii de copii din Dâmbovița vor învăța si din toamnă în scoli si grãdinite care stau sã se prãbuseascã. Autoritãtile au început constructia unor noi unitãti de învãtãmânt în judet, însã, din cauza lipsei banilor, lucrãrile au fost abandonate.
O situatie care se repetă an de an.

AMBIANȚĂ "Soba a fost sudatã ca sã nu pice peste copii."

Lucrãrile la noile clãdiri au început în 2007, dar nu s-au terminat nici pânã acum. Copiii din localitatea Gura Șuții sunt nevoiti sã învete în clãdiri vechi, cu tavane prin care trece apa ori de câte ori plouã si în care sobele stau sã cadã.

CONSTANTIN DINU, primar, com. Gura Șuții "88 de copii au învãtat în conditii improprii. Ne-am strãduit sã igienizãm, dar din motive economice nici nu putem investi în aceastã grãdinitã construitã din 1914. Am fãcut nenumãrate adrese la inspectorat si tot ni s-a trimis cã se va aloca si iatã cã suntem la acest stadiu."

La scoala din comuna Nucet învatã 200 de elevi si 70 de prescolari, în trei schimburi, într-o clãdire ridicatã acum 110 ani!

LUIZA BÃRBOIU, primar Nucet "Învatã în sase sãli de clasã degtradate, din 1901 în trei schimburi, inuman!"

IULIAN BREZEANU, inspector adjunct, I.S.J. Dâmbovița "Sunt, din pãcate, la noi în judet o serie de obstacole scolare, care nu au putut fi terminate. Anul acesta, fondurile care au fost alocate de minister, destul de reduse. La ora actualã mai avem lucrãri neterminate de 5.053 de lei."

In total, 30 de scoli si 27 de gradinite din județul Dâmbovița sunt în curs de reabilitare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2